Nivåer på våra resor

12345 Även om detta är våra minst fysiskt krävande resor, kan vi garantera att du kan se fram emot en innehållsrik resa med fina kultur- och naturupplevelser. Resorna är inte fysiskt krävande, och även om det kan vara en natt eller två i tält, så övernattar vi i regel på platser med god standard. På en cykel-, skid-, paddelresa eller vandring med denna gradering, är etapperna korta och tempot väldigt behagligt. På många av resorna på den här nivån är det fokus på kulturupplevelsen eller att resorna har ett kurs-inslag där det är meningen att man ska lära sig en ny aktivitet.

12345 Detta är turer för nästan alla. Under dessa resor är våra guider fokuserade på turglädje och känslan av behärskning, så även om uppförsbacken ibland kan verka lite lång, har vi gott om tid att njuta av den vackra naturen, egna prestationer och social samvaro. En vandring på nivå 2 går vanligtvis inte på höga höjder, temperaturen är behaglig och på många resor hav vi duktiga, lokala medhjälpare som ser till att tält- eller lodgelivet upplevs sim väldigt bekvämt.

12345 På denna nivå ska vi få slita lite för att nå turmålet, men med en god grundform och lite envishet, är detta turer, vi tror att de allra flesta kan klara. Har du gått från stuga-till-stuga i Norge, eller varit på träningscentret mer än två gånger i månaden bör du vara i god nog form för att vara med på våra turer med nivå 3. På många av våra turer bor vi i tält eller flera nätter på enkla stugor. Några av etapperna kan vara tuffa. På bergsvandingar med denna gradering är det ofta en krävande toppnatt där det kan bli kallt och där du känner att du är uppe i tunn luft.

12345 En tur på nivå 4 kräver att du har förberett dig gott och är klar för riktiga utmaningar. Det är en fördel om du har varit med oss på en resa med nivå 3 tidigare, men detta är inte något krav. Turerna är vanligtvis längre, och övernattningen är enkel – antingen på hytte eller i tält. Under turen kan det bli kallt, sltsamt och ibland kännas väldigt tufft. Belöningen är desto större när du lyckas!

12345 Detta är våra tuffaste turer. Här får du räkna med att jobba hårt för att nå målet, turerna är fysiskt psykiskt krävande, och kräver grundliga förberedelser och tidigare erfarenhet. Ofta ställer vi krav på att du varit med på en resa på nivå 3 eller 4 tidigare. Turerna på denna nivå är ofta långa med många nätter i tält. Resorna går ofta till kallare strök eller höga höjder (eller bägge delarna), och utrustningen spelar ofta en större roll. Men är du dedikerad, tycker om att sätta upp hårda mål och önskar en unik naturupplevelse är detta turerna för dig!