RESTIPS - SÅ TAR DU DIG TILL ÄVENTYRET I NORGE

Funderar du på hur på bästa sätt transporterar dig inrikes till äventyret i Norge? Då bör du läsa vidare!

Hvitserk har många spännande turer runt om i Norge. Att ta sig till Norge och Oslo brukar inte vara några problem. Men vi vet att det inte alla gånger är det lättaste att finna ut hur man tar sig vidare i landet rikt på berg, fjordar och slingrande vägar. Om du reser med buss, flyg eller tåg är Oslo en bra utgångpunkt för att sedan ta sig vidare i landet. Se här för restips hur du tar dig dit du vill i Norge. Om det är något som du funderar på är det bara att ta kontakt: info@hvitserk.se

Vill du vara längre i Norge i anslutning till någon av våra turer, kan vi gärna också hjälpa till med goda tips på aktiviteter, reserutter och övernattning.

Resa till Oslo

För att ta dig från din hemort i Sverige kan du antingen åka tåg med SJ, flyga med SAS eller Norwegian, eller åka buss med någon av Nettbuss linjer över gränsen. Vilket alternativ som är bäst för dig beror lite på var i Sverige som du befinner dig.
SJwww.sj.se
Flygbolaget Norwegianwww.norwegian.se
Flygbolaget  SASwww.sas.se
Bussbolaget Nettbuss -www.nettbuss.no

Från Oslo och vidare mot andra destinationer i Norge

Om du väljer att flyga till Oslo och ska vidare till en ort med flygplats går många inrikesflyg från Gardermoen, läs vidare under stycket flyg. Från flygplatsen Gardermoen kan du lätt ta dig med Flytoget till Oslo Sentralstasjon där det finns möjligheter att hoppa på ett tåg för vidare färd i landet. 

Från centrala Oslo går förutom tåg, även en rad busslinjer från buss-stationen som ligger i anslutning till Oslo Sentralstasjon.   

Buss

Bussbolaget Nor-Way har busslinjer som Haukeliekspressen som kan användas för transport från Haukeliseter till Oslo där ”Hvitserks längsta skidtur i Norge genom fyra fantastiska fjällområden” avslutas. Buss är även ett bra transportmedel för att ta sig till Vestlandet

Tåg

NSB heter det statliga norska tågbolaget.Sök i tidtabeller och köp biljetter här:  www.nsb.no.
Tåg är ett utmärkt transportmedel till turerna som börjar vid Finse och Åndalsnes (Romsdalen).  

Flyg

Det finns många små lokala flygplatser i Norge. Widerøe, SAS och Norwegian trafikerar dessa på olika sträckningar:   
Widerøe
 - www.wideroe.no 
Widerøe flyger främst till små flygplatser som for exempel Ørsta, som kan vara en utgångspunkt for turer på Sunnmøre og Sandnessjøen/Brønnøysund. Dessa orter är fina startpunkter för turer längs Helgelandskusten. Widerøe har också en flyglinje mellan Göteborg och Oslo.
SASwww.sas.se
Norwegian - 
www.norwegian.se
Både SAS och Norwegian har också flera direktalinjer till norska städer från Stockhom och Köpenhamn. Till exempel är det möjligt att flyga direkt till Ålesund, Bergen och Tromsø som är goda utgångspunkter för våra turer). 

Hyrbil

Hertz: www.hertz.no
Avis: www.avis.no

Sida för Vägbeskrivningar

Rome-to-Rio är en smart sida där du kan skriva in plats för avresa och ankomst och få förslag på färdmedel.