Nöjda Hvitserk-gäster

Över 2 000 gäster har rest med oss 2017. Tillsammans har vi paddlat, klättrat, åkt skidor och vandrat i över 30 länder. Vi har sett tempel, lejon, elefanter, fått uppleva nya kulturer och fått många nya resevänner.

2017 var ett spännande reseår för Hvitserk och för våra gäster. Höjdpunkterna har varit många, och bland annat har vi varit på skidexpedition på Svalbard, korsat Grönland, vandrat i Etiopien, Colombia, Lofoten, alperna och i Bhutan. Vi har cyklat i England, Marocko och Albanien, paddlat kajak i Kroatien, på Svalbard, i Norge, i Venedig och på Grönland, vi har bestigit Kilimanjaro, stått på toppen av Ama Dablam, Elbrus, Mont Blanc, Stok Kangri och Illimani. Vi har varit på både klassiska resor som Inkaleden i Peru eller till Everest Basecamp i Nepal, och vi har lanserat resenyheter som bergsvandring i Dolomiterna, bergsvandring runt Mont Blanc, ökenvandring i Sahara och vandring på Irland

Vi anser själva att vi har världens bästa gäster, och vi är så tacksamma för att ni väljer att spendera era semesterdagar tillsammans med oss på nya äventyr. Här är några recensioner vi har fått under reseåret 2017. Tusen tack till våra gäster som har gett oss både ris och ros under året som har gått, vi är beroende av det för att göra våra resor ännu bättre i framtiden.

CYKELTUR I ALBANIEN

"Cykelturen till Albania blev mycket lyckad. Fantastiskt väder, bra cyklar, god mat och dryck och inte minst trevliga människor att resa med.
Det var god stämning från första stund, och vi uppmuntrade varandra under resans gång. Det var alltid ett leende och en härlig kommentar från alla.
Atle och de albanska reseledarna får toppbetyg. Bra information och mycket skratt och humor – bätte kan det inte bli.
Albanien var ett nytt land för alla. Vacker natur, trevliga och gästfria människor och överraskande bra vägar. Att bada i Adriatiska havet var härligt efter många timmar i cykelsadeln.

Jag rullar tärningen och ger er tärningskast 6. Detta var helt enkelt en strålande resa!''

- Inge, gäst på cykeltur i Albanien i 2017

EtiopIEN: VANDRING i Simien-BERGEN


Foto: Lars Petter Jonassen 

"Vi har haft en fantastiskt fin resa i Etiopien. Det var ett vackert natur- och kulturlandskap. Vi tycker resan var välorganiserad. Lars Petter var en superbra guide – kunskapsrik, tålmodig, omsorgsfull och uppmärksam gentemot alla deltagare, hjälpsam... Och fick med oss alla till toppen. Vi tycker det var spännande med det etiopiska teamet, delvis från Addis och delvis lokala, med jätteduktig kock, kunskapsrik och trevlig lokal guide, vakt och andra medlemmar av teamet, som tog hand om bagaget, tälten, muldjuren och så vidare. Vi vill också skryta av att etapperna var så pass långa att vi kunde vara med ut hela dagarna, från tidig morgon tills dess att solen i princip gick ner. När vi kom till campen var tälten färdiga och kaffet stod på bordet.''

-Knut och Hanne, gäster på Etiopien: Bergsvandring i Simien-bergen

Kenya


Foto: Lars Petter Jonassen

"Vi har haft en helt fantastisk Kenya-resa och kan bara ge det bästa omdömet för dig och resebyrån
Betyg 10 av 10
Allt har fungerat utmärkt.
Tusen tack för all hjälp!"

-Margaret med familj - gäster på skräddarsydd safari + strandsemester i Kenya

HÖGA BERG I BOLIVIA

"Ville bara tacka för en fantastisk semester!
Jag har inte så mycket konkret feedback den här gången, annat än att det här var en av de absolut bästa och finaste Hvitserk-resor jag varit på! Alexander är en toppenbra guide som bidrar till oerhört god stämning och mycket skratt och skoj på resan! Så 100 % tummen upp för honom som guide.
Och den lokala samarbetspartnern var också fantastisk! En härlig typ som verkligen var underbar att ha med sig på tur. Det var för övrigt klätterguideteamet som var med oss på delar av resan också, så det var ett riktigt bra upplägg.

Platserna vi besökte var FANTASTISKA, och det är helt otroligt hur mycket man hinner med under två veckors gång. Två toppar på över 5 000 och en på 6 438! Det är ju bara helt otroligt hur mycket man hinner – plus en massa ''gratis'' acklimatisering bara genom att befinna sig där man är på över 3 400-4 000 meter över havet, mer eller mindre hela tiden.
Jag vill verkligen rekommendera denna resa vidare, MEN det är en tuff resa som kräver att man har knän som håller och en vilja av stål för att klara toppstöten upp och ner. Mycket bra att ni preciserar att detta är en tuff resa – även om det inte är en expedition i sig.
Tack för resan! Jag ser redan fram emot nästa.

Det här är en av mina FAVORITRESOR – än så länge! :-)''

- Linda, gäst på Höga berg i Bolivia

KAJAKPADDLING I KROATIEN


Foto: Live Margrethe Rognerud

"Tack för ännu en lyckad och fantastisk resa med Hvitserk!

Allt fungerade utmärkt, imponerande strömlinjeformad logistik – som inte bara såg helt enkel ut – där vi paddlade från ö till ö. Vi kom bokstavligt talat till dukat bord varje dag. En underbar och avslappnande semester, med lagom mycket aktivitet. Fantastiskt upplägg med rutter och distanser.

Övernattningsplatserna var inte bara charmiga och trevliga, hotellstandarden var även överraskande god.

Kajakutrustningen var utmärkt, gruppen var mycket samstämd och lätt att vara en del av från första stund.

Marit är en duktig, balanserad och lugn guide, och även en underbar person som på ett diskret sätt tog hand om alla.

Ja, denna resa var verkligen värd både tid och pengar!"

- Solveig, gäst på Kajakpaddling i Kroatien

VANDRING PÅ IRLAND


Foto: Børge Kvinge

"Resan till Irland var helt otroligt fantastisk. Så vi kommer absolut att resa tillbaka, och vi kommer nog helt säkert att åka på flera resor med Hvitserk.

Trevliga, positiva, engagerade och kunskapsrika guider och en underbar grupp att resa tillsammans med. Man knyter många band på sådana resor. I stort sett var allt tipp topp, och bra med trevliga och rena värdshus med trevliga människor och god mat. Och helt fantastiska turer i det irländska landskapet som begeistrade oss alla.

Turen blev avslut på best mulig måte på en flott restaurant med nydelig mat, god stemning og litt vedmodighet og noen tårer fordi turen var over. 

Ett stort tack till Marianne, Joe och Maurice för att var och en av er är den de är, enastående och fantastiska människor.

Stor och härlig kram från Merete Supernöjd''

- Merete, gäst på Vandring på Irland

KILIMANJARO MED SAFARI I KENYA

 
Foto: Oddbjørn Alstad

"Hej, tack för resan, och här kommer en recension från oss två:

Vi är mycket imponerade över Hvitserks reseupplägg på alla sätt och vis. Vi har varit med på en mycket krävande resa med ett fullspäckat program av högsta kvalitet. Vi sitter kvar med unika upplevelser, både om oss själva och från själva resa – däribland mycket trevliga och positiva människor bland deltagare och det omfattande stödet runt om. Vi är särskilt imponerade och nöjda med guiden (Tor) och det flexibla upplägget och möjligheterna, samtidigt som det oförutsedda och spänningen definitivt var på plats under hela resan. Mycket bra!

Detta gör att alla kan delta och genomföra resan efter sina egna mål, helt utan konkurrens eller andra prestationsmål utöver sina egna. Det skapar en otroligt fin miljö, trygghet och varje sekund av resan kan användas till att fånga upplevelser och lära känna sig själv under ovana och extrema omgivningar.
Vi vill därför ge hela upplägget, guiderna inkluderat, toppbetyg – det är helt klart värt pengarna och kan tryggt rekommenderas till andra, både tränade och mindre tränade deltagare.''

- Herner och Glenn-Egil, gäster på Kilimanjaro med safari i Kenya

BESTIG ELBRUS - TOPPEN AV EUROPA


Foto: Monica Hundseid

"Stort tack för en toppenresa.

Vi har tänkt lite på vad vi ska säga i en sådan recension, och vi har egentligen bara beröm att ge. Allt gick felfritt och som smort.

Resan var välplanerad och fungerade som det skulle med tanke på logistik, övernattning, mat och så vidare. Thor är en fantastisk guide som tog hänsyn till alla deltagare, och vi kände oss väl omhändertagna hela tiden. Vi var också ett bra gäng som lärde känna varandra väl och vi fick flera nya vänner på denna resa – väldigt positivt!

For oss så vil Hvitserk være et klart første valg ved neste slik type tur."

- Vigdis och Johan Arild, gäester på Bestig Elbrus - Toppen av Europa

FINNMARKSVIDDA

Turen över Finnmarksvidda var fantastisk! Jag är supernöjd med allting.

Jag fick bra information av dig på kontoret, och guiden Pål var toppen. Pål informerade oss väl innan själva resan (ett telefonsamtal + två SMS). Pål var alltid i gott humör, är social och en mycket duktig guide. Vi var en grupp på 7 personer, vilket jag tycker är lagom. Det är bra att gruppen inte är för stor. Stugorna var fina och maten underbar. Vi hade inte behövt ta med oss sovsäck då det fanns täcken i alla stugorna.

- Tine, gäst på Finnmarksvidda på skidor