Om oss

På dessa sidor hittar du information om Hvitserk, vår historia, våra turledare, miljöhänsyn och vision. Har du några frågor är det bara att ta kontakt på +46 (0)8 501 64 462 eller info@hvitserk.no. På kontoret  i Oslo finner du:

Maria Sellfors: Maria kommer från Falun i Sverige men bor numera i Norge och arbetar på kontoret i Oslo. Hon arbetar med att få Hvitserk på plats i Sverige och att även få svenskarna med på äventyren. Innan Hvitserk arbetade Maria på Business Sweden i Oslo (Svenska motsvarigheten till Innovasjon Norge) med att hjälpa svenska företag att etablera sig i Norge, och tidigare med marknadsföring inom media och IT. Maria har bott i Schweiz, Tyskland, Kanada och Frankrike.  Några av favoritturerna har gått till Japan, Nepal, Centralamerika, Ecuador, Malaysia, Svalbard och Kina. Maria har bestigit Kilimanjaro, Island Peak, Elbrus och Stok Kangri. Bland de framtida resedrömmarna finns att upptäcka NordNorge, en lång skidtur och resor till vackra berg. 

Henriette Aass: Turglädjespridare som började i Eventyrreiser i 1999. Jobbar med försäljning/bokning och turproduktion – hon har gått inkaleden i Peru, paddlat på Grönland, stått på toppen av Kilimanjaro, rest med den Transibirska jernvägen, varit på Interail i Europa, rest i Thailand, Singapore, Malaysia, Norra-Indien, Mongolia, Uzbekistan, Ryssland, Bhutan, Nepal, Egyptien, Dubai, Kenya, Zanzibar, Lamu, Australien, Sydfrika, Uganda, Botswana,Tanzania och i tillägg varit ett tiotal gånger runt omkring i hela Kina/Tibet/Hong Kong. Vandrar i Patagonien gör hon gärna igen!

Trygve Sunde Kolderup: Fjäll- och skidentusiast som jobbar som VD. Började på Hvitserk i januari 2011 efter att ha varit redaktör i friluftsmagasinet UTE och bland annat haft ansvar for topptursfestivalen Highcamp och Fjällfilmfestivalen på Turtagrø i Jotunheimen. Han har varit på fjälltur i Alperna, Korsika, Färöarna, Montenegro, Kenya, Tanzania, Uganda, Iran, Marocko och Himalaya. I tillägg har han paddlat på Grönland och Svalbard och rest flera gånger i Asien, Afrika och Sydamerika. Trygve jobber också med turproduktion, och med att öka vårt utbud av turer i Norge.

Geir Amundsen: Började på Hvitserk 2010 och jobbar med sälj/bokning och våra skräddarsydda resor. Geir har varit i branschen i 15 år, och har också arbetat som resejournalist i några år. Han har besökt över 75 olika länder över hela världen, och trivs bäst i Asien och Sydmerika, med en speciell förkärlek för Kambodja, Costa Rica och Sydfrika. 2011 stod han på toppen av Kilimanjaro, och var turledare för Hvitserks första tur till Burma.

Marianne Østensen: Sportig fjäll- och turentusiast. Marianne jobber med försäljning/bokning och turproduktion. Hon har tidigare erfarenhet från Kroatiaperler, Politidirektoratet och Telenor. Hon har besökt mer än 50 länder över hela världen – och har bland annat vandrat i Nepal och inkaleden i Peru, klättrat i Anderna samt Romsdalshorn hemma i Norge. Marianne har bestigit flera toppar över 5000 möh, cyklat i Kroatien, dansat salsa på Cuba och susat ner på skidor från bergen i Alperna. Hon gillar de norska fjällen och drömmer om fler spännande turer i Asien och Afrika.

Rasmus Ramstad: Turentusiast som är ekonomi- och administrationsansvarig, och har tidigare erfarenhet från Ernst & Young. För starten på Hvitserk tilbringade Rasmus ett år på Svalbard och utbildade sig till arktisk naturguide. Rasmus  har bestiget Kilimanjaro, Elbrus, Mt. Margherita, varit på trekking i Bhutan och självklart flera turer på Svalbard. Favoritturerne består av fina naturupplevelser och god kontakt med lokalbefolkningen.

Eirin Nordhus: Turglad tjej uppe från högt upp i norr. Eirin började på Hvitserk efter att hon arbetat som distriktsansvarig för Vestlandet på Norrøna Sport. Hon ska arbeta med sälj och bokning på Hvitserk. Alla de langa bilresorna längs Vestlandets fjordar och mellan de vackra fjällen väckte en livslång kärlek till den norska naturen. Hon har rest ut ur landet många gånger också, och då har det som regel varit ett fjäll eller en klippa involverad. Eirin har varit på toppen av Mount Kinabalu på Borneo, Huayna Potosi i Bolivia och varit på en lång skidtur över Grönland. Hun har rest till Thailand, Australien, Turkiet, Frankrike, Grekland och Spanien för att sportklättra och hon har bussat sig runt i Sydamerika på egen hand. Favoriten är vardagsturen med tältnatt och god mat lagat över elden i skogen utanför Oslo. Nu drömmer Eirin om långa skidturer i Norge och vandring i Patagonien.

Marit Vidnes: Har tidigare arbetat på FriFlut och Den Norska turistföreingen (DNT). Marit arbetar med Hvitserks turer i Norge. 
 
Lars Oma: Lars är läkare och har varit på toppen av Mt. Everest och på flera krävende expeditioner i Himalaya. Han har bakgrund från Försvaret och Norsk fjellmedisinsk selskap. Lars började att jobba hos oss i oktober 2014, på Hvitserk jobbar han sextio procent vid sidan av sin specialistutbildning på Ullevål Sjukhus. Målet är att göra både våra turer och guider ännu bättre. Bland Lars arbetsuppgifter är bland annat riskanalyser och beredskapsplaner, med särskild fokus på de allra tuffaste turerna i Hvitserks portfölj. I tillägg jobbar han med upplärning av nya och existerande guider. Hvitserks guider håller redan en mycket hög nivå, men målet är att hela tiden höja nivån ytterligare.

Monica Hegna: Arbetar en eller två dagar i veckan på kontoret och har ansvar för ekonomi och bokföring.