Hvitserkupplevelsen

Hvitserk är Skandinaviens största arrangör av expeditioner och äventyrsresor. Hvitserk var vikingarnas namn på Grönlands högsta berg. När vikingarna seglade från Island mot väst, var det vita, snöklädda berget på östkusten i Grönland ett viktigt landmärke. På samma sätt som Hvitserk för 1000 år sedan var ett landmärke för de upptäcktsresande som åkte i västerled, ska Hvitserk idag vara ett landmärke för människor med äventyrslust och resedrömmar.

 

Ingen annan norsk researrangör har haft med lika många gäster på skidor över Grönland, till Sydpolen eller på höga berg i Himalaya som oss. Hvitserk är en erfaren arrangör av krävande expeditioner utanför allfarvägarna.

Våra resor är ofta ett resultat av lång erfarenhet och är optimerade för att du ska kunna få den allra bästa upplevelsen. Likväl är det inte alltid som det går helt enligt planen. För det är faktorer som vi inte kan kontrollera till 100 procent, som vädret till exempel. Det vi kan lova är att vi gör allt för att din resa ska bli så bra som möjligt.   

Våra resor är olika. Ingen av våra turer är standardiserad som en charterresa till Mallorca eller en storstadshelg i Paris. Några resor är inte så långt borta, men på flera av våra resor måste du vara förberedd på att bli trött. På några resor kommer du att frysa. På några andra av äventyren kommer du att svettas. Fastän vi har varit i Bwinda Inpenetrable Forest i Uganda många gånger tidigare, vet vi aldrig hur långt vi måste gå innan vi möter bergsgorillorna. Vi kan inte ge någon garanti för att du kommer att få se lejon på safari. Det kan vara molnigt när vi hade planerat att se soluppgången från Poon Hill i Himalaya. Vi kan inte garantera att du kommer upp på toppen av Aconcagua eller klarar att korsa Grönlandsisen på skidor. Så är det på tur. Så är det att vara ute i naturen. Det vi kan garantera att vi gör allt för att din resa ska bli så bra som möjligt.

Många av resorna går till länder som skiljer sig från hur det är hemma. Tur är detta. För annars hade det inte varit någon poäng med att resa. På många av våra resor kommer du inte ha tillgång till mailboxen. På några destinationer är det inte täckning på mobiltelefonen (se på det som ett privilegium!). Det är några platser där det inte är ström hela dygnet, och andra platser där det inte finns någon ström alls. Det är några platser där det inte är varmt i vatten i duschen. Det är andra platser där det inte finns någon dusch.

Många av resmålen finner du inte i reseprogrammet hos andra andra researrangörer. Likväl har Hvitserks gäster sparat och och glatt sig länge för att kunna resa just dit. Allt detta ställer lite extra krav på oss som turoperatör, och vi får arbeta hårt och vara ännu bättre förberedda.

Samtidigt ställer det också krav på dig som gäst; På alla våra resor kan det inträffa överaskningar. På de flesta resorna får du det allra bäst om du är flexibel och resor med öppet sinne. På några turer kan det också avra en fördel att ha lite tålamod. Så är det att resa dit inte alla andra reser.

Vi har duktiga guider och expeditionsledare. Kontoret i Oslo har medarbetare med lång erfarenhet från resebranschen. Vi har betrodda, lokala samarbetspartner. Några av dem har startat sin verksamhet med stöd från Hvitserk. Många av dem har vi samarbetat med i väldigt många år.

Jämfört med andra, mindre researrangörer har du därmed bättre möjlighet att få hjälp om något oförutsett skulle ske när du ska ut och resa.

För det sker dessvärre ibland att någon blir «askfast», att dimma gör det omöjligt att flyga till Lukla i Nepal och att det blir förseningar på grund av strejk på flygplatsen i Amsterdam.

Våra resevillkor hittar du HÄR. För Hvitserk är ansvarsfull och hållbar turism alltid i fokus. Det kan du läsa mer om HÄR. Förutom att vi har tretti års erfarenhet,är din drömresa hos även täckt av den norska Reisegarantifondet (svenska gäster har samma villkor som norska medborgare).  

Detta var lite om hur det är att vara på resa med Hvitserk. Och för att slutligen sammanfatta vad som är viktigast; På resa med oss får du uppleva anledningen till att de flesta som varit på resa med oss, reser med oss igen. För om du har varit «Hvitserker» en gång, kan vi nästan garantera att du blir det för livet

NÅGRA FLER KÄNNETECKEN FÖR VÅRA RESOR: