Tillbaka till sökresultaten

Bergsvandring i Colombia

Följ med oss på en spännande resenyhet! I januari reser vi på en innehållsrik rundresa i Colombia där allt från en fyra dagars bestigning av den 5 221 meter höga vulkanen Tolima, karibisk kultur till övernattning på en vacker kaffefarm ingår i resan.

Colombia är ett spännande land som efter flera års oroligheter nu äntligen klassas som ett lugnt och tryggt resemål. Nu har DU chansen att följa med på en otrolig resa till det vi tycker är en av de vackraste områdena i detta vackra land!

Med sin kustlinje mot Stilla havet och Karibiska havet kan Colombia locka med palmer och stränder. Stora delar av de sydvästliga delarna av landet täcks av Amazonas-regnskogen. Samtidigt har landet vid ekvator även höga och snötäckta berg. Variationen är stor, och på den här resan ska vi hinna uppleva mycket under dessa 12 resedagarna.

Vi startar med en cykeltur genom ett bilfritt Bogota (gatorna stängs för bilister på söndagar). Därefter reser vi till de vackra Los Nevados-bergen. Här går vi från vackert kulturlandskap där det odlas kaffe och apelsiner och vidare genom knallgröna regnskogar och under höga palmer till minusgrader och evig is när vi bestiger 5 221 meter höga Tolima-vulkanen. Vulkanen ligger i Parque Nacional Los Nevados och Nevados anses av många att vara Colombias vackraste nationalpark. Namnet i sig betyder «De snötäckta», och i nationalparken finns flera «Nevados» – alltså snötäckta fjälltoppar. Del Tolima (5 221 m.ö.h.) är det mest populära resemålet i området, och under vår väg mot toppen övernattar vi på små enkla fjällgårdar och i tält. Den sista biten upp mot toppen går över en glaciär, och vi använder oss av stegjärn upp mot den isbelagda kraterkanten.

Vi firar den fantastiska bestigningen med ett besök på en vacker kaffefarm och får en introduktion till hur kaffeodlingen går till innan vi reser ut till Cartagena vid kusten. Detta är en av Colombias (och hela Sydamerikas) vackraste och mest intressanta städer med en mycket spännande historia och vacker koloniarkitektur. Här bor vi väldigt fint och upplever solnedgången över karibiska havet innan vi flyger hemåt igen till minusgrader, snö och ett vintrigt Sverige.

Resefakta

svårighetsgrad

Det här är en vacker bergsvandring som går upp til en förhållandevis stor höjd (drygt 5 200 meter). Tempot är lugnt, men dagsetapperna på de längsta dagarna är förhållandevis långa. Övernattningarna på fjällturen är ändå rätt enkla. Vi går med dagsryggsäck och får all vår övriga bagage fraktad med hästar både upp och ner.

UTrustning

Hvitserk står för all gemensam utrustning. De som anmäler sig till resan kommer innan avresa att få en detaljerad lista över vilken utrustning som krävs.

sevärdheter

 • Följ med till ett vackert land som efter flera års oroligheter nu äntligen önskar turisterna välkomna med öppna armar!
 • Fantastiska berg
 • Vackert kulturlandskap i Colombias kaffedisktrikt
 • Karibisk atmosfär och vacker arkitektur i Cartagena
 • Cykeltur i bilfria Bogota

boende

Övernattning i twinrum på trevliga övernattningsställen. På bergsvandringen bor vi enkelt på små gårdar och i tält. Efter turen i bergen bor vi två nätter på en mycket vacker kaffefarm. I Cartagena bor vi på ett mycket vackert boutiquehotell i den vackra gamla delen av staden.

KLIMAt

Vill du se hur vädret blir de kommande dagarna dit du ska åka? Kolla www.yr.no och fyll i resemålet.

TID & tidzoner

Colombia ligger sju timmar bakom Stockholm.

Detta ingår i priset

 • Flygresa Stockholm/Oslo-Bogota (t/r)
 • Övernattning i twinrum (enklare övernattning i tre nätter på själva fjällturen)
 • Mat enligt dag för dag-programmet
 • Lokala guider
 • Norsk guide från Hvitserk
 • Omvisning på kaffefarmen Hacienda Venecia
 • All lokaltransport (flyg och buss/jeep)

 

detta ingår ej i priset

 • Eventuellt enkelrum (fråga oss om pris)
 • Anslutningsflyg från andra städer än Oslo/ Stockholm
 • Dricks
 • Alkoholhaltig dryck till maten
 • Aktiviteter som inte finns med i programmet

DAG 1:  Från SVERIGE till bogota

Vi flyger via Amsterdam direkt till Bogota och checkar inn på ett trevligt hotell lokalt i den colombianska huvudstaden.

DAG 2: Cykeltur i bogota

På söndagarna stängs gatorna i Bogota för bilister så att cyklisterna ska få uppleva staden (Colombia är ett cykelland!). På sightseeing-turen hinner vi uppleva några av stadens höjdpunkter – bland annat det imponerande guldmuseumet. På kvällen äter vi en trevlig välkomstmiddag. (F/L/M)

DAG 3: Redo för BERGSVANDRING

Efter frukost tar vi flyget till Salento som ligger i Colombias kaffeområde. Salento är en liten, trevlig stad med vacker arkitektur och spännande historia – och en lokalkänd guide visar oss runt på marknadsplatsen och i de färgstarka gatorna. Staden ligger drygt 1900 meter över havet, och har vi tur får vi utsikt över de omkringliggande bergen. (F/L/M)

DAG 4: BERGSVANDRING

Vi hämtade och skjutsade i gamla jeepar in i den vackra och knallgröna Cocora-dalen där man bland annat ser världens högsta palmer (upp emot 60 meter höga). Innerst i dalen möts vi av hästkarlarna som ska frakta vår bagage under fjällturen. Dagens etapp är ungefär 7 timmar lång och går upp till fjällgården Finca La Argentina (ca 3 400 m.ö.h). Fjällgården är enkel och rustik men har massor av charm och ligger vackert till i övergången från skogen till paramon, det speciella gräsklädda och högt belägna landskapet man ser i fjällandskapet i Sydamerika. (F/L/M)

DAG 5: Genom ett mäktigt landskap

Hästarna fraktar bagaget vidare och vi går genom det vulkaniska landskapet i Los Nevados-nationalparken och går mot vulkanen Tolimas highcamp där vi ska tillbringa natten i tält. Kanske ser vi en kungsörn eller kanske till och med kondorer – och sannolikheten för att vi är nästintill de enda turisterna i det orörda fjällområdet är mycket stor. Turen till highcamp (4 345 m.ö.h) tar ungefär 5 timmar. (F/L/M)

DAG 6: TOPPSTöT – TOLIMA (5 221 Möh)

Idag är det dags för toppstöten på den 5 221 meter höga vulkanen. Los Nevados betyder ''de snötäckta'', och de sista par hundra höjdmetrarna mot toppen går över glaciären. Turen är tekniskt enkel, men det är några få sprickor den sista biten upp mot kraterkanten och toppen. Vi njuter av den magiska utsikten innan vi vänder och påbörjar turen ner till La Primavera, en annan liten fjällgård i Los Nevados-bergen. Här är det återigen dags för enkel övernattning med kortrest mat i en rustik atmosfär. (F/L/M)

DAG 7:  Genom regnskogen och tillbaka till Cocoradalen

Vi säger farväl till det gräsklädda och öppna landskapet och beger oss ner i regnskogen och tillbaka till Cocora-dalen. Här blir vi hämtade och kör till Hacienda Venecia (3 timmar), en kaffefarm som har vunnit priser för sin goda kaffe flera gånger om. Detta är ett perfekt ställe att njuta av livet efter dessa dagar i bergen – här har vi kolibrifåglar i trädgården, bassäng, hängmattor under träden och inte minst god mat.  (F/L/M)

DAG 8: Kaffekurs och avslappning

Vi vilar våra stela muskler och lär oss allt vi vill om kaffe. På kaffeomvisningen på gården lär vi oss hur kaffe produceras och förädlas – och vi lär oss hur man gör den allra bästa espresson. Eftermiddagen tillbringas med en bra bok i hängmattan, vid bassängkanten eller på tur runt omkring i kulturlandskapet runt Hacienda Venecia. (F/L/M)

DAG 9: Till den karibiska kusten

Vi lämnar kaffeområdet och styr kosan mot Karibien! Vi flyger via Bogota till Cartagena där vi checkar in på ett mycket trevligt hotell i den historiska gamla staden. På eftermiddagen får vi en rundtur i den romantiska staden som är omringad av en 13 kilometer lång stenmur. Gamla staden i Cartagena är med på UNESCOs världsarvslista på grund av sina välbevarade gator, kyrkor och charmiga små platser och speciella arkitektur. (F/-/-)

DAG 10: CARTAGENA

Vi fortsätter att utforska vackra Cartagena. Detta är en vackraste och mest intressanta staden i Colombia och är mycket viktig för de spanska kolonisterna på 15- och 1600-talet – och det var en av spanjorernas allra viktigaste hamnstäder i Sydamerika och var en central del när det gällde slavhandeln. Vi har gott om tid att utforska både kloster, fort och den historiska arkitekturen – både de små bodarna som säljer frukt, grönsaker, fisk och sjömat. Den sista kvällen i Sydamerika avnjuter vi solnedgången över det karibiska havet från de gamla stadsmurarna innan det är dags för en härlig avslutningsmiddag med lokala specialiteter!  (F/L/M)

DAG 11: HEMRESA

Efter en lugn förmiddag i Cartagena där vi har gott om tid att njuta av värmen och shoppingmöjligheterna tar vi ett kvällsflyg till Amsterdam via Bogota. (F/-/-)

DAG 12: ANKOMST SVERIGE

Äventyret är över. Colombia är garanterat ett land som har överraskat – och ett land som har gett ett helt annat intryck än många säkert hade föreställt sig!

F = Frukost ingår
L = Lunch ingår
M = Middag ingår

 

 

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

-

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Colombia

Typ:

Höga berg, vandring, kultur - natur

Grad: