Tillbaka till sökresultaten

Till toppen av Elbrus - Europas högsta berg

I Kaukasusbergen som liknar en blandning av Himalaya och Alperna, tronar Elbrus (5642 möh) som är Europas högsta berg.

Det första som bör sägas är väl att turen översteg mina förväntningar! Alla val som togs kändes väldigt professionellt, och det kändes som att man var i trygga händer under hela turen. Jag kände också att jag fick den information jag ville ha, varken för mycket eller för lite. Det var fantastiskt att ha så lugna och fina guider som hade ett öga på alla i gruppen. Det var uppenbart att det inte var första gången de arrangerade en sådan tur! De visade både omsorg, auktoritet, humor och ansvar!-— Deltagare på Elbrus-turen i juli, 2014

Vi flyger via Moskva och hinner både sightseeing och övernattning där innan turen går vidare nästa dag. Från Moskva flyger vi därefter söderut till Mineralnye Vody i ett Kaukasus som kommer överraska och glädja dig med sin dramatiska natur och vackra berg. Vi åker vidare till foten av berget. Här går vi toppturer, vilar upp oss och vänjer oss vid höjden. Så är det dags att komma oss upp på själva Elbrus. Vi tar det i etapper och har vår basecamp på runt 3900 möh. Här tränar vi på att gå med stegjärn och isyxa och lär oss olika tekniker plus att vi fortsätter acklimatiseringen. Därefter bestäms upplägget för turen av vädret, förhållandena på berget och gruppen. Med det Kaspiska hav på den ena sidan och Svarta havet på den andra så kan vädret växla fort - därför måste vi vara flexibla. Att vara flexibel ger oss störst chans att komma ända upp. Vi har avsatt tre dagar avsatta för själva toppförsöket. Själva toppnatten är som alla toppnätter – spännande och utmanande. Belöningen när vi når toppen är en fantastisk utikt över Kaukasusbergen.

OBS! 2018 - ÄNDRING I PROGRAMMET

På grund av fotbolls VM i Ryssland kommer vi inte besöka Moskva de tre första turerna 2018. Det gäller avgångarna som startar 17. juni, 30. juni och 15. juli. Programmet kommer ändras till att vi landar i Mineralnye Vody dag 1, övernattar i en mindre stad ca 30 minuter från flyplatsen och drar vidare till Cheget på dag 2. Den här ändringen är därför att det inte är möjligt att boka hotell för bara 1 natt i Moskva för grupper i den här perioden.

 

 

Film från Hvitserks Elbrusexpedition

 

Nyfiken på hur det är att vara med på Hvitserks expedition till Elbrus? Läs Daniel Peterssons rapport från turen HÄR! 
 

Resefakta

HISTORIa

Mt Elbrus är en tidigare aktiv vulkan som tillhör den europeiska delen av Ryssland. Den är utan tvekan Europas högsta topp, 800 meter högre än Mt Blanc. Elbrus har två tvillingtoppar, vi ska bestiga den västra som även är den högsta på 5.642 möh.

svårigHETSGRAD

Elbrus är 5642 meter högt, men det är en vandring och ingen tur som kräver klätterkunskaper. Det betyder att du inte behöver några särskilda kvalifikationer även om det ju är en klar fördel om du vet hur man använder stegjärn och isyxa. Det är krävande att gå i många timmar med stegjärn och snö över 5000 meter, så god fysisk form är väldigt viktigt. Om du inte har varit så högt förut så måste du vara förberedd på att du kommer att bli trött och sliten, men våra duktiga guide kommer ge dig en massa goda råd och tips innan vi sätter igång. Under normala sommarförhållanden går vi med stegjärn på mot toppen. Mycket vind och lite snö på vintern/våren kan innebära att även använder oss av säkringar och rep på snöfältet mellan 4800 och 5400 möh. Men det är vanligtvis inte nödvändigt i den perioden vi reser. Toppnatten är vi på vandring i drygt 10-12 timmar, och vi ska forsera hela 1200-1500 höjdmeter.

sevärdheter

Ryssland har MYCKET kultur och spännande historia att erbjuda. En del av det hinner vi uppleva i Moskva samt i Baksendalen på väg mot Elbrus. 

 

FÖRSÄKRING OCH UD:S RESERÅD

Du måste ha en godkänd sjuk- och olycksfallsförsäkring som också ska täcka en eventuell hemtransport. Kom ihåg att ta med bevis på reseförsäkringen på resan.

Några generella saker att vara uppmärksam på:

 • Vissa försäkringsbolag använder sig av antal meter över havet som ett kriterium för vad försäkringen täcker, och om de kallar det en expedition eller ej. Var särskilt uppmärksam på detta och kolla detta noga.
 • Vissa försäkringsbolag kräver att man tecknar en förlängning om det är så att resan går över en viss längd.
 • Var säker på att försäkringen täcker ditt valda geografiska område.
 • Vissa försäkringsbolag har en övre beloppsgräns på sin avbeställnings- och sjukförsäkring.

Vi rekommenderar att du kollar att just din försäkring täcker följande:

 • Avbeställningsförsäkring – detta måste tecknas samtidigt som resan beställs. Kolla att totalsumman i avbeställningsförsäkringen täcker totalsumman på din resa. Gör den inte det bör du köpa en tilläggsavbeställningsförsäkring som täcker det övriga beloppet.
 • Resegods
 • Ansvar
 • Förseningar
 • Förlorat syfte med resan (exempelvis kan du ändå resa till Afrika om du knäcker armen innan avresa – men det kanske inte är möjligt att bestiga Kilimanjaro och sova i tält, så därför bör du ha en försäkring som täcker förlorat syfte med resan).

Angående resa i Kaukasus skriver UD följande på sina webbsidor:

"Utrikesdepartementet avråder tills vidare från icke nödvändiga resor till de ryska delrepublikerna Tjetjenien, Ingusjetien, Dagestan och Nordossetien, Kabardinien-Balkarien (inklusive Elbrusområdet), Karatjajevo-Tjerkessien samt de östra och södra delarna av regionen Stavropolskij Kraj. Ursprungligt beslut om avrådan togs den 26 januari 2005. Avrådan gäller tills vidare."
www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/ryska-federationen-ryssland---avradan/

Om du väljer att delta på en resa till Elbrus innebär det att du gör detta mot UDs reseråd och därmed accepterar den risken och de eventuella konsekvenserna som det medföljer. Även om Hvitserk genomför denna turen överstyr det inte Utriksdepartementets officiella reseråd. Kontrollera om din reseförsäkring täcker denna resa. 

Generellt karakteriserer vi vår Elbrus-tur som trekking/vandring. Det är därmed inte en expedition, bergsklättring, isklättring och klippklättring - som ofta kräver extra försikring. Men kontrollera gärna med ditt vilka regler de har för detta. Med tanke på att UD avråder från resor i Kaukasus, bör du även kontrollera med ditt försäkringsbolag om du bör ordna med en tilläggsförsäkring.  

boende

Vi bor på hotell i Moskva. Under acklimatiseringen bor vi i enkla stugor, och i "base camp" på Elbrus bor vi i enkla containerliknande stugor. Det blir också övernattning på hotell i Kaukasus.

Detta ingår

 • Skandinavisk erfaren guide + lokala guider
 • Flyg Stockholm - Moskva t/r på turistklass inkl. flygskatter/avgifter
 • Flyg Moskva - Mineralnye Vody t/r på turistklass inkl. flygskatter/avgifter
 • All inrikes transport enligt programmet
 • All övernattning (delat rum)
 • Boende i dubbelrum (flerbäddsrum i Baksan-dalen och på fjället)
 • Alla måltider förutom middag på ankomstdagen i Moskva och lunch/middag avresedagen till Oslo.
 • Bagagetransport upp på berget.
 • Transport med snowcat-bil till Pastukhov Rocks på toppdagen
 • Extra natt på berget - om det skulle vara dåligt väder på berget har vi lagt in en extra dag. 

detta ingår ej

 • Dricks till lokala hjälpare/guider (ca 2000 ryska rubler)
 • Eventuell Snowcat ner den sista delen efter toppstöten.
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Utgifter av personlig art (ca 11 000 ryska rubler, runt 2000 NOK)
 • Dryck
 • Visum till Ryssland
 • Middag i Moskva på ankomstdagen och evt. lunch/middag avresedagen till Oslo.

DAG 1: STOCKHOLM/OSLO - MOSKVA

Vi flyger direktflyg till Moskva på förmiddagen och anländer i Moskva på eftermiddagen. Vi åker direkt till Röda torget och hinner med lite sightseeing samt middag innan bussen tar oss vidare till hotellet.

DAG 2: MOSKVA - MINERALNYE VODY - CHEGET

Efter en tidig väckning och lite frukost flyger vi till Mineralnye Vody i Kaukasus, en dryg två timmars flygtur från Moskva. Här möter vi vår lokala guide, och vi tar våra egna minibussar in till Baksan-dalen och vidare till Cheget där vi hittar vårt hotell de nästa dagarna. Cheget ligger på ca 1900 möh. Äventyret börjar redan på vägen hit! Det tar ca 4 timmar att köra hit.

DAG 3: IRIK DALEN (2400 MÖH)

Vår första acklimatiseringsdag. Efter frukost tar vi bilen en liten bit ner till staden Elbrus och vidare upp ca 2400 möh in i den vackra och frodiga Irikdalen. Detta är en lugn och sansad acklimatiseringstur på 5-6 timmar där vi startar ganska brant för att sedan promenera genom skog, öppna grässlätter och höga alpina toppar. Vi står mitt i det vackra bergslandskapet med en obeskrivlig utsikt! På kvällen vankas det middag och kvällsmys på hotellet.

DAG 4: OBSERVATORIET (3000 MÖH)

Vi vaknar upp till en ny dag i Kaukasus. Idag ska vi lite högre, närmare bestämt upp till 3000 möh. Vi tar en ny liten biltur upp till Terskol där dagens acklimatisering äger rum. Turen idag går på en fin väg ända upp till ett gammalt observatorie. Vägen slingrar sig uppåt, men vi har god utsikt in mot Azau där liftarna tar folk upp på fjället. Väl uppe kan man se rätt mot toppen i god sikt. En ca 6-7 timmars tur.

DAG 5: MT. CHEGET (3400 MÖH)

Idag promenerar vi bara bort till skidliften och startar ganska brant ut under liften. Det blir ganska mycket höjd på en gång, men vi går lugnt, andas sakta och dricker mycket vatten. En fin och inte minst nyttig acklimatiseringstur inför själva toppstöten. Allt eftersom vi kommer högre får vi än en gång njuta av den vackra utsikten mot Elbrus. Det sista stycket kan vara lite jobbigt innan vi äntligen når toppen av Mt. Cheget. För att spara på krafterna och benen tar vi stolliften ner igjen. Turen tar ca. 6-7 timmar.

DAG 6: ACKLIMATISERING PÅ ELBRUS (4200 MÖH)

Nu är det dags för acklimatisering på det riktiga berget – Mt Elbrus! Vi kör till Azau och tar två gondolbanor uppåt. Därefter promenerar vi sakta men säkert mot vårt nya övernattningsställe lite längre upp i backen där vi får se vårt ”hotell” för de kommande dagarna. Acklimatiseringsturen fortsätter upp mot 4200 möh där vi andas in lite tunn luft. Retur ner via gondolbanorna till hotellet i Cheget.Vi kör till Azau och tar två gondolbanor uppöver. Därefter tar vi oss upp till vårt nya övernattningsplats lite längre upp i backen, där vi får se vårt fina "hotell" för de närmaste dagarna. Acklimatiseringsturen fortsätter upp mot 4200 m.oh där vi andas in lite tunn luft. Retur ned via gondolbanen till hotellet i Cheget.

DAG 7: FLYTT TIlL "cONTAINERNa" (3900 MÖH)

Återigen dags att åka gondollift, men denna gång har vi med oss all bagage vi ska ha med oss upp på berget. Det vi inte behöver ligger kvar på hotellet. Vi tar först två gondolbanor upp till Mir Station på runt 3470 möh. Här väntar en Snowcat för att ta all bagage upp till våra containrar. Vi går upp som en del av acklimatiseringen. På vägen passerar vi 3600 möh och Garabashi. Det är här vi hittar ”The Barrels” (tunnorna), som de flesta kallar dem. Vi fortsätter vidare upp till ca 3900 möh och vårt nya hem de nästa dagarna. Hemmet består av några containrar som är uppdelade i två rum med fyra sängar i varje rum. I en egen matcontainer blir vi serverade de godaste av soppor och mycket annan god mat av vår alldeles egna kock.

DAG 8: containerna (3900 MöH) - PASTUKHOV ROCKS (4750 MOH) - containerna (3900 MÖH)

Detta kan för vissa vara en tuff acklimatiseringsdag, men vi tar det lugnt – ingen ska köras slut i dag. Retur till containerna.

DAG 9: vilodag

Vilodag innan toppstöten på natten. Vi kanske startar dagen med att repetera träning på att stoppa oss själva vid fall med hjälp av isyxa. Väldigt skoj att träna på och väldigt viktigt att kunna. Annars tar vi det bara lugnt och läser, slappnar av, gör tekniska justeringar på utrustningen och tar en sista koll innan vi kör vidare.

DAG 10: Containerna (3900 MÖH) - TOPPDAG - 5642 (MOH) - stugorna (3850 MÖH)

Toppstöt. Vi väcks runt 02:30, äter lite frukost från kl. 03:00 och åker iväg med bandvagnen runt kl. 04:00 till Pastukhov Rocks (4750 möh). Lite beroende på förhållandena som råder släpps vi antingen av strax nedanför eller strax ovanför denna punkt. Härifrån fortsätter vi vidare till fots uppför den branta backen mot östtoppen till ca 5 100 möh, för att sedan traversera sidlängs in i sadeln mellan tvillingtopparna. Detta tar runt 4-6 timmar. Vi tar en liten paus innan vi samlar de sista krafterna och gör stöten mot toppen. Det är en brant sista backe vi går till mötes, men väl uppe är den relativt platt mot själva toppunkten. Vi beräknar att det tar ca 2 ½ timme från sadeln och upp. Utsikten över Kaukasus och Georgien från toppen är fantastisk. Retur til containerna. Den här dagen är vi på vandring från 10-12 timmar om dagen med stegjärn. En tuff, tung men otroligt härlig dag!

DAG 11: RESERVDAG, TOPPEN

Detta är vår ena reservdag för ett eventuellt nytt toppförsök. Har alla varit på toppen packar vi ihop och återvänder till hotellet nere i Cheget. Lunch och påföljande festmiddag.

DAG 12: RESERVDAG, TOPPEN/BAKSAN-DALEN

Ny reservdag för ett nytt toppförsök, eventuellt en fridag i Baksan-dalen.

DAG 13: BAKSAN-DALEN - MINERALNYE VODY - MOSKVA - STOCKHOLM

Efter en tidig frukost är det dags för avresa med buss till Mineralnye Vody för flyg till Moskva och därefter vidare flyg till Stockholm på kvällen. Nu är vi nog ganska så slutkörda när vi landar, men desto lyckligare och med en massa fina minnen!

Denna utrustningslista är viktig att du går igenom noggrant. Elbrus ska som alla andra stora berg behandlas med respekt. Listan är tänkt som en riktlinje för vad du behöver på berget. Få har varit fler gånger på Elbrus än Hvitserk, och vi vet hur viktigt det är med bra kläder och utrustning. Så se till att ta god tid på dig att förbereda din packning.

Kontakta oss om det är något du undrar över: Telefonnummer +46 (0)8 509 07 975 eller via e-post på info@hvitserk.se

Underkläder – trosor/boxerkalsonger

Vi rekommenderar minst ett par boxerkalsonger/trosor i ull för både kvinnor och män. För kvinnor rekommenderas också en BH/sportöverdel i ull.

Ullunderkläder – 2 set

Två par ullunderställ är bra att ha med på tur. Ha gärna med ett tjockt lager till toppnatten.

Fleecejacka/ulltröja

Fleecejacka/ulltröja som mellanlager är bra att ha med sig på hela resan.

Skaljacka/

ytterjacka

Gore-Tex eller motsvarande. Här finns det mycket att välja bland! Jackan måste tåla vind, ha en god luva och inte bli blöt i snö och tö. Den bör vara lite rymlig, och gärna ha ventilationsblixtlås under ärmarna.

Skalbyxa/ytterbyxa

Vi tycker bäst om byxor med selar, det vill säga byxor med elastiska byxselar. Blixtlås på sidorna och drop-seat är smart. Gore-Tex eller liknande fungerar bra.

Dunjacka (tjock) DENNA ÄR VIKTIG!

Har du inte det sedan tidigare så är det nu du ska köpa den. Köp den så att den är tillräckligt stor att den går utanpå allt annat. Den måste ha huva, och det är en fördel om den täcker rumpan.

Dun/primaloftjacka (tunn)

Många gillar att ha en tunn dun/primaloftjacka i tillägg till den tjocka dunjackan. Det är inte nödvändigt, men många tycker det är värt den extra vikten.

Vantar – i dun eller primaloft. DESSA ÄR VIKTIGA

Tjocka, varma och stora vantar är viktigt! Se till att du har gott om plats inuti, och att de är långa. VIKTIGT! På toppnatten MÅSTE du ha bra vantar! Det finns flera bra expeditionsvantar i dun.

Handskar

Några bra handskar du kan använda dagarna före och efter toppstötet.

Fjällskor/joggingskor

Trekkingskor av det grova slaget. Gärna lite höga, med stabil sula och gummiskydd på tippen. De måste tåla grus, vassa stenar, vatten och lite snö. Kom ihåg att gå in dom innan. Dessa används på de första acklimatiseringsdagarna.

Damasker

För de som inte har skor med integrerade damasker är detta nödvändigt. Detta kan även hyras i Cheget.

Alpina bergskängor DESSA ÄR VIKTIGA!

De alpina bergskängorna som du behöver under toppbestigningen måste fungera tillsammans med stegjärn, och har du stegjärn med dig själv så måste du se till att de passar till expeditionsskorna du ska använda. Ett exempel på en expeditionsskor som bör användas är La Sportiva Nepal Evo/Nepal Cube, Batura eller Scarpa Phantom guide.

Oavsett så ska stöveln vara rymlig så att det finns gott om plats för tjocka sockor. Det kan bli väldigt kallt.

Stegjärn

Se till att de passar till de alpina bergskängorna (även med damasker om du använder detta): OBS: Köp stegjärn av stål. Stegjärn av aluminium knäcker lätt när vi går på sten/grus.

Isyxa

Har du inte en sådan i din ägo kan detta även hyras i Ryssland.

Klättersele

Sittsele, av den lättaste möjliga sorten. Kan även hyras på Elbrus.

2 x skruvkarabin och 120 cm slinga

Gärna lätt och päronformad och/eller ha en stor öppning. Kan även hyras på Elbrus.

Strumpor

Vi rekommenderar att du tar med dig flera par ullstrumpor. Ta gärna med strumpor i varierad tjocklek. Kom ihåg att ha ett par tjocka och rena strumpor till toppnatten.

Sandaler/joggingskor

Till resan och när du går runt i Cheget. Joggingskor kan även användas de första acklimatiseringsdagarna.

Mössa

Ha gärna med dig både en tunn och tjock mössa. Bör vara i ull/fleece.

Buff

Detta smarta tygstycke som kan användas till allt – halsduk, mössa, ansiktsmask och liknande.

Keps/hatt

Kan vara bra för att ha skydd mot solen på dagarna vi går in och ut av fjället. Rekommenderas!

Solglasögon

Bra och rejäla solglasögon med mörkt glas, exempelvis glaciärglasögon. Detta kan även hyras i Cheget.

Googles/Slalomglasögon

Det bästa i snöväder/stark vind. Det skyddar också bra mot kyla. Detta kan även hyras i Cheget.

Pannlampa

Det blir fort mörkt, så det här är ett måste varje kväll, i tältet och även på toppstöten. Kom ihåg nya batterier.

Vandringsstavar

Lätta stavar, som kan packas ihop i korta led. Antingen teleskop, eller ihopvikbar modell. De med utvändig lås fungerar bäst med teleskopstavarna. Dessa kan hyras i Ryssland. Stavarna måste ha stora trugor som fungerar på snö!

35-40 liters ryggsäck

För att bära personliga kläder/utrustning, dricka och snacks på alla acklimatiseringsturer och toppdagen. Bör helst ha fästen för isyxa.

Duffelbag

För att packa och frakta ditt bagage upp på fjället.

Sovsäck

DENNA ÄR VIKTIG!

En bra och varm sovsäck som har -10°C i komforttemperatur. Vi sover inomhus alla dagar, men det kan bli kallt på rummet uppe på berget.

Liggunderlag

Madrasserna på fjället är av det enkla slaget, så de flesta föredrar att ha ett uppblåsbart liggunderlag i tillägg för bättre komfort.

Hygiensaker

Tandborste, antibac och våtservietter och så vidare.

Toalettrulle

Toalettbesöken på fjället görs på utedass av den enkla sorten, så ta med din egen toalettrulle.

Drickflaskor

2 till 3-litersflaskor MED isoleringsöverdrag så att de inte fryser så ätt. Gärna en flaska som kan hänga på säcken eller liknande för lätt tillgång till drickan. Nalgene-flaskor med stor öppning är de bästa.

Camelback

Den här kommer du älska – huvudvärkens värsta fiende! Den kan gärna vara isolerad, men vi använder den INTE på toppdagen, för då fryser den nästan i vilket fall som helst.

Personliga mediciner

Ta med Ipren och Alvedon, samt de personliga mediciner du använder. Det är också smart att ha med Compeed och sporttejp för att förhindra skavsår.

Vattentäta packningspåsar

Olika packpåsar som hjälper dig att hålla koll på saker och ting, och håller viktig utrustning som sovsäck, dunjacka och så vidare torrt hela vägen fram. Plastpåsar med ziplock kan också fungera för en viss del av utrustningen.

Vandringsbyxor

En lätt/sval byxa till starten och slutet av resan. Den bör vara lite vindtät. Den är även bra att resa i.

Shorts

Lös och ledig, och inte för tunn. Eventuellt kan du också ta med dig en vandringsbyxa med avtagbara ben.

T-shirt/skjorta

Det kan bli varmt och skönt de första dagarna, och långa ärmar kan vara ett viktigt skydd mot solen. Det finns många fina t-shirts i tunn ull. Ja, ull rekommenderas faktiskt i värmen också.

Toppgodis!

Choklad, nötter, russin, godis av alla möjliga slag... Det kan vara smart att förbereda en liten påse med något du verkligen tycker om inför toppdagen.

Andra turistkläder

Det är inte så mycket du behöver. Och du har inte så mycket utrymme eller vikt att gå på heller, så var duktig här! Efter bergsturen är det i stort sett shorts, t-shirt och sandaler som gäller, men det kan vara bra att ha ett par långbyxor och en tröja i tillägg.

Pass, försäkringsbevis och vaccinationskort

Ha Alltid med dig kopia av pass, vaccinationspass och försäkringspass med dig i bagaget.

Böcker/musik

Vi har god tid på oss på eftermiddagarna efter acklimatiseringsturerna för att koppla av med en bra bok eller lite musik.

Kamera

Kom ihåg att ha tillräckligt med minne på kameran.

Batterier

Kom ihåg att ha batterier med dig till det du har med dig (kamera, huvudlampa och så vidare).

Solskydd

Solen är extremt stark i höjden, så kom ihåg stark solfaktor (30-50), och ta även med lipsyl med solfaktor också.

Antibac

Hygien är viktigt – det används efter alla toalettbesök och före alla måltider på fjället.

Vi rekommenderar att du reser i de alpina bergskängorna, skaljacka och byxor. Detta är väsentliga delar av din expeditionsgarderob du bör ha på dig om det skulle vara så att bagaget skulle försvinna.

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

Vad roligt att du vill resa med oss. Vi ska göra allt vi kan för att du ska få en fantastisk resa!

När du registrerar dig eller flera resenärer, är det viktig att varje resenär blir registrerad med sin egen, personliga e-postadress. Om flera resenärer läggs in på samma e-postadress blir det problem i våra system. Kontakta oss om du ska registrera någon som inte har en egen e-postadress.

Avresa: 16.06.2019
Retur: 28.06.2019
Sista anmälningsdag: 18.05.2019
Antal deltagare:8-16
Antal dagar:13

Få platser kvar

Huvudresenär

Jag önskar att ge ett bidrag till «tio kroner per resedag» - projektet (biståndsprojekt som stöttas av Hvitserk och Stiftelsen Varde)
Jag önskar att stödja Hvitserks trädplanteringsprojekt i Masai Mara med 300 kronor för att kompensera för flygresans miljöpåverkan. Läs mer om projektet HÄR

Medresenär

Den personer eller den som du anmäler här, kommer att få ett e-post meddelande från oss där de uppmanas att återkomma med upplysningar som vi behöver. Först när de har återkopplat med denna information, kan vi bekräfta anmälan. Var uppmärksam på att varje gäst som reser med Hvitserk måste använda sin egen e-postadress vid registreringen.

Lägg til medresnär
Jag vill hålla mig uppdaterad per e-post om Hvitserks spännande expeditioner och äventyrsresor. För att läsa mer om hur vi skyddar din information, se vår personuppgiftsavtal
Jag har läst och accepterat resevillkoren.
Jag håller med om att informationen jag lämnar kommer att lagras och behandlas av Hvitserk & eventyrreiser AS och att de kan delas med Hvitskerks medlemsförbund där detta är nödvändigt. För att läsa mer om hur vi skyddar din information, se vår personuppgiftsavtal

Om du är intresserad av någon av våra resor, men inte är 100% säker på att du kommer att ha möjlighet att resa går det fint att att göra en intresseanmälan. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om resan och höra av oss när sista beställningsdag närmar sig. Vid intresseanmälan garanterar vi inte att du får en plats på resan. Om du vill säkra din plats på resan, tryck på "BESTÄLL RESA" istället för att göra en definitiv beställning.

Om du har bestämt dig för att du vill vara med på en tur kan du säkra din plats genom att göra en definitiv och bindande beställning.

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Ryssland

Typ:

Höga berg

Grad: