Tillbaka till sökresultaten

Safari i Masai Mara

En drömresa för dig som vill uppleva mångfalden i Masai Maras vackra och djurrika nationalpark. Det här är en av de bästa platserna i världen att uppleva safari på. Ni bor på magnifika lodger med hög standard som har vunnit priser för sitt arbete inom hållbar turism. I Masai Mara upplever ni det afrikanska djurlivets höjdpunkter – det här är en spännande, vacker och alldeles speciell upplevelse! Vi går på ''jakt'' med kamera och kikare. De engelsktalande massajerna som är våra värdar delar med sig av sin tradition och lär dig att tyda spår och tecken i naturen.

Vill du uppleva det goda livet och samtidigt få oförglömliga sinnesintryck? Då tycker vi du borde unna dig en resa till Kenyas bästa naturreservat, tillsammans med våra erfarna och engelsktalande massajguider.

Hvitserk har rest mycket i Afrika, och anser att det är många anledningar till att nationalparken Masai Mara är en av de mest populära destinationerna. Naturen är vacker, och här är djurlivet både rikt och spännande. Ni har goda möjligheter till att se ''The Big Five''! På denna resa övernattar ni på tre av de allra vackraste safaricamperna i Masai Mara-området. Boendena är av hög kvalitet, är mycket speciella och har vunnit flera priser för sitt arbete inom hållbar turism. Alla våra gäster som har varit här har kommit hem med lovord och förtjusning!

Nationalparken Masai Mara ligger på gränsen mellan Kenya och Tanzania, på ca 2 000 meters höjd. På de ändlösa savannerna kan du se ett rikt djurliv breda ut sig på ett sätt som knappt är möjligt att beskriva. De flesta kastar sig rätt ut i detta äventyr från en jeep – gamedrive som det kallas. Från våra bilar upplever du så gott som alltid elefanter, lejon, flodhästar, giraffer och geparder på nära håll. Har vi tur kan vi även se leoparder och noshörningar. Om du vill får du möjligheten att vandra till fots tillsammans med massajerna mitt i denna mångfald av djur. En spännande, vacker och alldeles speciell upplevelse! Vi går på ''jakt'' med kamera och kikare. Du kommer även få en kurs av massajerna hur du kastar spjut och pilbåge enligt deras tradition.

De flesta av våra gäster som reser på safari i Kenya avslutar Afrika-äventyret med några dagar på stranden, antingen på Kenyas kust eller på Zanzibar. Fråga oss gärna om ett erbjudande kring detta när du anmäler dig till resan, om det skulle finnas ett intresse för att förlänga Afrika-resan. Kontakta oss på telefonnummer +46 (0)8 509 07 975 eller skicka  e-post för mer information.

Safarit på denna tur är en upplevelse av hög kvalitet. Vi anser att det är värt varenda krona!

 

Resefakta

BOENDE

Vi har valt ut tre övernattningsställen i Masai Mara som vi anser är av toppklass. Camperna har vunnit flera priser för sin höga kvalitet och hållbara miljöarbete. Varje camp har sin speciella charm och överraskar och imponerar på sitt sätt. Om du vill lägga till en strandsemester i slutet hjälper vi dig gärna.

KLIMAT

Kenya har ett ganska så oförutsägbart klimat. Generellt kan vi säga att det finns två regntider. Den långa slår vanligen till i april och maj, och den korta är i november/december, och då är det oftast snack om eftermiddagsregn. Masai Mara kan du egentligen besöka året runt, så länge du är förberedd på en regnskur eller flera i regnperioden. På den här årstiden är det grönt, frodigt och vackert. Som en generell regel kan vi säga att det i inlandet är varmt på dagen och kyligare på nätterna. Det är sällan över 27 grader på dagen och sällan under 10 på natten i safariområdena. Nationalparkerna ligger på ca 1300-2 000 meters höjd, och speciellt på vintern (juli-september) blir det kyligare nattetid.

PASS OCH VISUM

Utlänningar behöver ett giltigt pass (normalt giltigt minst 6 månader efter återlämningsdatum).

Läs mer om vad som gäller i nuläget för visum på UD:s landsidor. Välj det land du ska åka till och se vad deras reseföreskrifter och regler säger. Här hittar du också annan nyttig information www.ud.se

VACCINATIONER OCH HÄLSA

Kontakta ditt lokala sjukhus eller vårdcentral för ytterligare information om vilka vaccinationer som krävs för inresa dit just du ska åka

FöRSäKRING

Du måste ha en giltig sjuk- och olycksfallsförsäkring som även ska kunna täcka en eventuell hemtransport. Kom ihåg att ta med bevis på reseförsäkringen på resan.

Några generella punkter att vara uppmärksam på:

 • Vissa försäkringsbolag använder sig av antal meter över havet som ett kriterium för vad försäkringen täcker, och om de kallar det för en expedition eller ej. Var särskilt uppmärksam på detta – och kolla detta noggrant.
 • Vissa försäkringsbolag kräver att man tecknar en förlängning om det är så att resan ifråga sträcker sig över en viss längd.
 • Var säker på att försäkringen täcker det valda geografiska området.
 • Vissa försäkringsbolag har en övre beloppsgräns på sin avbeställnings- och sjukfallsförsäkring.

 

Vi rekommenderar att du kollar om din försäkring täcker följande:

 • Avbeställningsförsäkring - måste tecknas samtidigt som resan bokas. Kontrollera att avbeställningsförsäkringen täcker den totala summan av din resa. Om så ej är fallet ska du köpa till en extra avbeställningsförsäkring som täcker resterande belopp.
 • Resegods
 • Ansvar
 • Förseningar
 • Förlorat syfte med resan (du kan till exempel åka till Afrika om du bryter armen före avresa, men det kanske inte är lämpligt eller möjligt att bestiga Kilimanjaro och sova i tält. Därför bör du ha en försäkring som täcker förlorat syfte med resan).

ÖVRIG INFORMATION

Passar inte avresedatumet så kontakta oss, vi kan anpassa resan och avresedatumen efter just era behov. På denna resa kan man även lägga till en badsemester efter själva safaridelen, antingen till Diani Beach (Kenyakusten), Zanzibar eller Seychellerna. På denna resa har vi också bra barnpriser att erbjuda för barn upp till och med 15 år. Resan som beskrivs här är fulltecknad, men vi har lagt upp en identisk resa där man den tredje natten bor på Eagleview och den sista natten på Wilderness.

DETTA INGÅR I PRISET

 • Programmet som nämns i dag för dag-programmet
 • Övernattning på lodgerna i del av dubbelrum/tvåmanstält
 • Helpension på safari
 • All transport som står beskrivet i programmet
 • Engelsktalande, duktig safariguide
 • Obegränsad bilsafari
 • Vandringssafari
 • Flygresa Stockholm-Nairobi-Stockholm
 • Flygresa Nairobi-Masai Mara tur/retur

DETTA INGÅR EJ

 • Visum till Kenya för USD 50 per person
 • Reseförsäkring
 • Dryck
 • Måltider utöver det som nämns i programmet
 • Dricks till lokala hjälpare under resans gång och utgifter av personlig art
 • Ballongsafari (fråga oss för erbjudande)

FÖRBEHÅLL

Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna. Dag för dag-programmet är vägledande och ändringar kan förekomma. Vi hänvisar för övrigt till våra generella resevillkor.

DAG 1: STOCKHOLM-KENYA

Avresa från Sverige, ankomst till Nairobi nästa morgon.

DAG 2: FLYG TILL MASAI MARA – LÅT SAFARIT BÖRJA!

När ni kommer fram till Nairobi hämtas ni och transporteras till inrikesflygplatsen Wilson. Härifrån flyger ni i småflyg (ca 16 platser) till Masai Mara (flygtid ca 45 minuter). Redan här börjar de stora upplevelserna! Övernattning sker på Basecamp Masai Mara. Detta är en norsk-ägd ekolodge som har vunnit många priser för sitt arbete inom bärkraftig turism. Här vankas klassisk safari på morgonen och eftermiddagen i jeep, och ni planerar era dagar på safari i samråd med guiden. Det är vanligt att bege sig ut på morgonen och eftermiddagen, och ta det lugnt på campet mitt på dagen (när det är som varmast och djuren har hittat en plats i skuggan). Annars är det givetvis också fullt möjligt att åka på en heldagssafari med lunch. Hvitserk förmedlar också safari i varmluftsballong. Meddela oss om detta är aktuellt!
Helpension och obegränsat med kilometer på gamedrive/safari ingår i priset.

DAG 3: SAFARI I VACKRA MASAI MARA

En heldag med safari i Masai Mara. Återigen reser ni runt med jeep och upplever vackra djurmöten. Kvällarna tillbringas framför elden där massajerna ofta berättar fascinerande historier från livet på savannen.

DAG 4 : CAMPLIV PÅ SAVANNEN

Vi startar dagen med en god frukost innan vi förflyttar oss till Wilderness Camp. Wilderness i Mara Naboisho Conservancy är platsen där du kommer att uppleva hur det är att vara på en gammaldags safari. Detta är safari så som var en gång i tiden! Massajernas nynnande runt elden på kvällarna, berättelser från livet på savannen efter en heldag på gå-safari... Våra 10 tält ligger på privat massaj-mark strax utanför själva Masai Mara, i ett privat värnat område. Med trerätters middag och fullt utrustad vildmarksbar kommer du att kunna uppleva en god blandning av lyx och enkelhet. Helpension och övernattning på Wilderness Camp ingår i priset.

DAG 5: LYXLIV OCH GÅ-SAFARI

Efter en god frukost i safaricampen beger ni er den här dagen vidare till Base Camp Eagleview – ofta kombineras denna transportetapp med en ny, spännande safari. Campen ligger på toppen av en brant skränt i ett öde och avsidesliggande område av Mara – med en spektakulär utsikt! Antalet turister i detta naturreservat är väldigt begränsat. Alltså kan ni få nästintill orörda möten med det spännande djurlivet. Här kan ni också vara med på safarivandring (det rekommenderas starkt!) - att gå på savannen till fots är en helt annan upplevelse än det att sitta stilla i en jeep. Ni ser efter elefanter och giraffer, tittar på spåren efter lejon och hyenor och lär er allt ni kan om djurlivet av massajerna som följer med oss på safarin och resan. Kanske äter ni lunch på savannen, och kommer tillbaka till campen först sent på eftermiddagen. Här finns det också möjligheter för att åka på traditionell safari (gamedrives med jeep). Helpension ingår i priset, likaså safarivandring eller obegränsat antal kilometer på gamedrive.

DAG 6 SAFARI - NAIROBI - HEMRESA

Efter frukost finns det fortfarande utrymme för ännu mer safari på väg till landningsbanan i Masai Mara. Ni reser med småflyg tillbaka till Nairobi och kan njuta av den fantastiska utsikten från fönstren. Långt där nere kan ni skymta en massajherde som vallar en flock getter, och i buskarna lurar ett rovdjur. En fröjd för ögat att se! Vid ankomst till den lilla lokala flygplatsen Wilson hämtas ni, och härifrån transporteras ni vidare till den internationella flygplatsen och gör er redo för hemresa på eftermiddagen med nattflyg till Norge. Eller kanske går färden vidare för några av er till ändlösa stränder och blått hav? Kontakta oss gärna för förslag på hur ni kan förlänga resan!

DAG 7: ANKOMST I STOCKHOLM

Ni är tillbaka i Sverige.

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

Vad roligt att du vill resa med oss. Vi ska göra allt vi kan för att du ska få en fantastisk resa!

När du registrerar dig eller flera resenärer, är det viktig att varje resenär blir registrerad med sin egen, personliga e-postadress. Om flera resenärer läggs in på samma e-postadress blir det problem i våra system. Kontakta oss om du ska registrera någon som inte har en egen e-postadress.

Avresa: 21.06.2019
Retur: 27.06.2019
Sista anmälningsdag: 06.03.2019
Antal deltagare:2-20
Antal dagar:7

Få platser kvar

Huvudresenär

Jag önskar att ge ett bidrag till «tio kroner per resedag» - projektet (biståndsprojekt som stöttas av Hvitserk och Stiftelsen Varde)
Jag önskar att stödja Hvitserks trädplanteringsprojekt i Masai Mara med 300 kronor för att kompensera för flygresans miljöpåverkan. Läs mer om projektet HÄR

Medresenär

Den personer eller den som du anmäler här, kommer att få ett e-post meddelande från oss där de uppmanas att återkomma med upplysningar som vi behöver. Först när de har återkopplat med denna information, kan vi bekräfta anmälan. Var uppmärksam på att varje gäst som reser med Hvitserk måste använda sin egen e-postadress vid registreringen.

Lägg til medresnär
Jag vill hålla mig uppdaterad per e-post om Hvitserks spännande expeditioner och äventyrsresor. För att läsa mer om hur vi skyddar din information, se vår personuppgiftsavtal
Jag har läst och accepterat resevillkoren.
Jag håller med om att informationen jag lämnar kommer att lagras och behandlas av Hvitserk & eventyrreiser AS och att de kan delas med Hvitskerks medlemsförbund där detta är nödvändigt. För att läsa mer om hur vi skyddar din information, se vår personuppgiftsavtal

Om du är intresserad av någon av våra resor, men inte är 100% säker på att du kommer att ha möjlighet att resa går det fint att att göra en intresseanmälan. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om resan och höra av oss när sista beställningsdag närmar sig. Vid intresseanmälan garanterar vi inte att du får en plats på resan. Om du vill säkra din plats på resan, tryck på "BESTÄLL RESA" istället för att göra en definitiv beställning.

Om du har bestämt dig för att du vill vara med på en tur kan du säkra din plats genom att göra en definitiv och bindande beställning.

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Kenya

Typ:

Safari

Grad: