Tillbaka till sökresultaten

Skidmaraton och isbjörnssafari

Följ med Hvitserk på en helt speciell långhelg till Svalbard och ett årligt Skidmaraton. Vi bor på fantastiska «Båten i isen» och åker på scootertur till östkusten där vi kanske får en glimt av isbjörn!

Svalbard skidmaraton är en fantastisk skidtävling på 21 eller 42 kilometer i Adventdalen, öster om Longyearbyen. Hvitserk arrangerar en alldeles speciell resa för detta skidlopp, under vistelsen åker vi även snöskoter till östkusten av Svalbard och följer i Nansens och Amundsens fotspår och bor på världens enda infrusna hotellbåt "Båten i Isen". Båten ligger infrusen i Tempelfjorden, omkring 60km nordöst om Longyearbyen. Här bor vi innan och efter skidtävlingen och upplever den unika arktiska naturen på nära håll. Har vi tur lufsar kanske "Kungen av Arktis" förbi. Dagen efter Svalbard SKidmaraton, reser vi på heldagstur till östkusten av Svalbard - där är det störst chans att få se isbjörn. Vi tillbringar hela dagen i vacker, arktisk natur innan vi återvänder till Longyearbyen och bor en natt på det alldeles unika Fangstmannshotellet. Vill du köra världens nordligaste skidmaraton och samtidigt se mycket av Svalbards unika natur på en långhelg, är detta en drömtur!

 

Resefakta

ATTRAKTIONER

 • Deltagande på Svalbard Skidmaraton - Världens nordligste skidmaraton i vackra omgivningar utanför Longyearbyen
 • Snöskotersafari til östkusten av Svalbard - där vi kanske får en glimt av "Kungen av Arktis"?
 • Övernatting på "Båten i Isen" - verdens eneste innefrosne hotellbåt. Overnattingen her gir følelsen av å være en ekte polarhelt!

Innkvartering

Vi bor två nätter i dubbel-/twinlugar på "Båten i isen". Båten ligger infrusen i Tempelfjorden, 60 kilomteter nordöst om Longyearbyen. Även om vi är långt från civilisationen, har båten en standard och faciliteter du knappt trodde fannss. Detta är en unik upplevelse där man får den storslagna, arktiska naturen på nära håll!
Sista natten bodde vi på Fångstmannshotellet i Longyearbyen. Detta är Longyearbyens trevligaste övernattingsställe - med en unik atmosfär. Hotellet är inrett i traditionell fångstmannstil och ligger centralt i Longyearbyen med kort väg till restauranger, pubar och butiker. 

KlimaT

Vill du se väderleksrapporten de närmeste dagarna framöver? Se www.yr.no 

Pass oCH visum

Svenska medborgare behöver pass för att resa till Svalbard.


FÖRBEHÅLL 

Svalbard ligger långt bort i norr, och man måste alltid ta vädret i beaktning i planeringen av det dagliga turprogrammet. Vi förbehåller oss för ändringar av priser och i turprogrammet. Vi hänvisar i övrigt till våra generella resevillkor 

PrisET inkluderAr

 • All lokaltransport i Longyearbyen
 • Övernatting i dubbelrum på "Båten i Isen" och Fångstmannshotellet (tre nätter tilsammans)
 • Frukost, lunch och middag enligt det dagliga programmet  (all mat bortsett från middagen sista kvällen i Longyearbyen är inkluderad)
 • Snöscooter (en skoter på två personer)
 • Deltagande på Svalbard Skimaraton

Pris inkluderAr iNTe

 • Flyg t/r Longyearbyen 
 • Dricka till måltider
 • Snöskoterforsäkring (350 kronor)

Övrig informaTION

Enkelrumstillägg är 1000 kronor för tre nätter. Det är möjligt att hyra egen skoter istället för att två delar på en skoter (kostnad tillkommer) 

Fredag: Oslo/STOCKHOLM - Båten i Isen

På fredag förmiddag (både SAS och Norwegian har avgångar Olso till Svalbard) Du blir hämtad på flygplatsen i Longyearbyen av våra samarbetspartners och körd till Fångstmannshotellet där vi får serverat lunch och får information om morgondagens tävling och programmet för de nästa dagarna. Efter ett par timmar på egenhand i Longyearbyen med besök på Svalbard Museum, galleriet eller en siste inköpsrunda är vi klara för turen med snöskoter ut till «Båten i Isen». Efter en snabb introkurs kör vi iväg de 60 kilometrarna ut till världens enda infrusna hotellbåt. Skutan Noorderlicht ligger infrusen i Tempelfjorden och här ute kommer du att uppleva en stillhet och ett ljus man knappt finner på andra platser i världen. Vi äter en god middag ombord.

LÖrdag: Svalbard SkiDmaraton

Efter en tidig, solid och näringsrik frukost ombord, kör vi snöscooter till starten av Svalbard Skidmaraton (21 km eller 42 km). Svalbard Skimaraton är världens nordligste skidmaraton, och arrangeras i vackra omgivningar öster om Longyearbyen (ca 50 kilometers körning från «Båten i Isen»). Efter tävlingen sätts det upp två avgångar tillbaka till båten, där är det möjligt att ta en dusch och fira dagens styrkeprov med en riktig festmiddag!

SÖndag: SKOtertur tilL ÖstkUsten

Frukost och utcheckning från båten. Vi använder hele dagen på tur med snöskotrarna pch kör över glaciärer, berg och fjordis, milsvis från civilisationen i ett landskap med vita och blå nyanser. Målet är östkusten av Spitsbergen, men guiden lägger upp vägen efter rådande väderförhållanden. Det är på östkusten av Spitsbergen det är störst chans att få se isbjörn, men det er naturligvis aldrig någon garanti för detta. Vi ankommer Longyearbyen sent på eftermiddagen, och flyttar in på Fångstmannshotellet. Middag på egenhand i Longeyarbyen – här finns det många möligheter; antingen i oformell atomsfär på Kroa (vägg i vägg med Fångstmannshotellet) eller gourmetmat på Huset.

MÅndag: Retur tilL fastlandet

Frukost på Fångstmannshotellet och lite tid på egenhånd i Longyearbyen, innan vi avslutar det arktiska äventyret och reser till flygplatsen för flyg till fastlandet. Både SAS och Norwegian har avgangar denna eftermiddagen.

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

Vad roligt att du vill resa med oss. Vi ska göra allt vi kan för att du ska få en fantastisk resa!

När du registrerar dig eller flera resenärer, är det viktig att varje resenär blir registrerad med sin egen, personliga e-postadress. Om flera resenärer läggs in på samma e-postadress blir det problem i våra system. Kontakta oss om du ska registrera någon som inte har en egen e-postadress.

Avresa: 26.04.2019
Retur: 01.05.2019
Sista anmälningsdag: 21.04.2019
Antal deltagare:8-20
Antal dagar:6

Få platser kvar

Huvudresenär

Jag önskar att ge ett bidrag till «tio kroner per resedag» - projektet (biståndsprojekt som stöttas av Hvitserk och Stiftelsen Varde)
Jag önskar att stödja Hvitserks trädplanteringsprojekt i Masai Mara med 300 kronor för att kompensera för flygresans miljöpåverkan. Läs mer om projektet HÄR

Medresenär

Den personer eller den som du anmäler här, kommer att få ett e-post meddelande från oss där de uppmanas att återkomma med upplysningar som vi behöver. Först när de har återkopplat med denna information, kan vi bekräfta anmälan. Var uppmärksam på att varje gäst som reser med Hvitserk måste använda sin egen e-postadress vid registreringen.

Lägg til medresnär
Jag vill hålla mig uppdaterad per e-post om Hvitserks spännande expeditioner och äventyrsresor. För att läsa mer om hur vi skyddar din information, se vår personuppgiftsavtal
Jag har läst och accepterat resevillkoren.
Jag håller med om att informationen jag lämnar kommer att lagras och behandlas av Hvitserk & eventyrreiser AS och att de kan delas med Hvitskerks medlemsförbund där detta är nödvändigt. För att läsa mer om hur vi skyddar din information, se vår personuppgiftsavtal

Om du är intresserad av någon av våra resor, men inte är 100% säker på att du kommer att ha möjlighet att resa går det fint att att göra en intresseanmälan. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om resan och höra av oss när sista beställningsdag närmar sig. Vid intresseanmälan garanterar vi inte att du får en plats på resan. Om du vill säkra din plats på resan, tryck på "BESTÄLL RESA" istället för att göra en definitiv beställning.

Om du har bestämt dig för att du vill vara med på en tur kan du säkra din plats genom att göra en definitiv och bindande beställning.

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Svalbard, Norge

Typ:

Skidtur, safari

Grad: