Tillbaka till sökresultaten

Topptur med Hurtigruten

Med Hurtigruten, som ofta kallas världens vackraste sjöresa, åker vi på toppturer i fantastisk natur och upplever Lyngsalperna, Lofoten och Senja. Turen starter och slutar i Tromsø, men under vägen använder vi oss av Hurtigruten som transportmedel och hotell. Därmed får vi under sex dagar sett de absolut vackraste skidfjällen Nord-Norge har att erbjuda!

Tusen tack för en oförglömlig topptur i Nord-Norge! Vi är jättenöjda med hela resan – många fina naturupplevelser, fint boende både på land och på Hurtigruten och trevlig och kunskapsrik Guide— Deltagare på tur 2014

Detta är en rundtur i Nord-Norge med skidåkning av yppersta klass! Vi får sex innehållsrika dagar med turer i Lyngsalperna, Lofoten och på Senja. Två nätter förflyttar vi oss med Hurtigruten och vaknar upp till nya, spännande skidäventyr.

Turen startar på morgonen i Tromsø (efter att det första planet från Oslo har landat). Därifrån åker vi i riktning Lyngsalperna och har två dagar med toppturer på båda sidorna av Lyngenfjorden att se fram emot. Därefter går vi ombord Hurtigruten i Skjervøy, och efter en god natts sömn vaknar vi i Harstad morgonen därpå. Från Harstad styr vi kosan mot Lofoten och får två dagar på skidor i detta enastående skidlandskap. Fredag kväll tar vi Hurtigruten norrut från Svolvær, genom Raftsundet (och Trollfjorden) till Finnsnes. Där väntar två skiddagar på Senja innan en minibuss tar oss tillbaka till flygplatsen i Tromsö söndag kväll.


De nätterna vi inte bor ombord på Hurtigruten övernattar vi i mysiga sjöbodar/stugor i Lyngen, Lofoten och Senja. Övernattningen är ganska så enkel standardmässigt, men vi vågar ändå påstå att det är en exklusiv naturupplevelse! Kombinationen av skidåkning i världsklass, vacker natur och spännande kustkultur gör detta till en unik resa som inte liknar något annat.

Vår guide på toppturen är Espen Nordahl, författaren bakom guideboken i Troms. I tillägg till det har vi även med oss vår alldeles egna chaufför och har max sex gäster.
Är DU redo för en skidupplevelse i särklass?

Resefakta

RESETIPS - TRANSPORT TILL OCH FRÅN TUREN 

Turen börjar och slutar i Tromsö. Hit går många flyg från Oslo, se listning på flygbolag på Hvitserks resetips sida.

svårigHETSGRAD

Dagsetappernas längd beror på dagsförhållandena och kan alltså variera, men det kan bli upp till 8 timmar. Rutter, toppar och dagsetapper väljer vi utifrån väder- och snöförhållandena och gruppens önskemål och färdigheter. Turen går i lugnt till moderat tempo.

SäkeRHET

Det är obligatoriskt med lavinsökare, sökstång och spade på Hvitserks toppturer. Om du inte har tillgång till denna utrustning själv så är det möjligt att hyra detta av Hvitserk. Under resans gång kommer du att få lära dig allt om hur du ska använda denna utrustning, och du får också lära dig hur du är trygg och säker på topptur.

UTrustning

Alla måste ha lavinsökare, sökstång och spade. Sedan kan det bli aktuellt att ha med sig stegjärn och isyxa på de toppturer där det krävs. Detta kan hyras av Hvitserk. Skarjärn rekommenderas också. Detta kan du köpa i sportaffärer som har ett bra utbud av toppturutrustning. Se bara till att skarjärnen passar skidbindningarna!

sevärdheter

 • Lyngsalperna, Lofoten och Senja är tre av Norges vackraste toppturområden
 • Två nätter ombord på Hurtigruten, kanske världens vackraste sjöresa
 • Atmosfären på Klatrecaféen på bryggan i Henningsvær
 • Kombinationen av skidåkning i världsklass, vacker natur och spännande kustkultur gör detta till en unik resa som inte liknar något annat.

boende

Två nätter bor vi i dubbelhytter på Hurtigruten. Sedan bor vi tre nätter på trevliga övernattningsställen i Lyngen, Lofoten och på Senja.

detta ingår i priset

 • Övernattning i två nätter i dubbelhytt på Hurtigruten
 • Tre övernattningar i sjöbodar, sjöhus eller stuor
 • Frukost, lunch (matsäck) och middagar
 • All lokaltransport (hyrbilar, färja etc)
 • Lokalkänd toppturguide

detta ingår ej

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Fly t/r Tromsø
 • Enkelrum 

 

Dag 1: Tromsø-Lyngen
Vi träffas på flygplatsen i Tromsø. Både Norwegian och SAS har ett flyg som landar vid 10-tiden. Vi tar en kort prat om möjliga turmål, pratar om väder- och snöförhållanden och kommer överens om var vi vill. Därefter packar vi in allt i minibussen. Den här dagen tillbringas antagligen i Lyngsalperna eller på ett av de andra ställena på väg ut mot Lyngsalperna. Vi äter en god middag på vårt övernattningsställe i Lyngen.

Dag 2: Lyngen - Skjervøy - ombord på Hurtigruten
Efter frukost är det dukat för en ny topptur – antingen i Lyngen eller så tar vi färjan över till Kåfjordalperna öster om Lyngenfjorden. Här har vi flera skidfjäll med spektakulär utsikt över Lyngen. Efteråt kör vi norrut mot Skjervøy där vi går ombord på Hurtigruten. På båten äter vi en god middag och bor i härliga dubbelrum.
Kanske kan vi uppleva norrskenet på däck? Under kvällen anlöper vi Tromsö, och därefter seglar vi söderut till Harstad.

Dag 3: Harstad - Lofoten
Efter en god frukost om bord anlöper vi Harstad kl. 08:00. Härifrån styr vi kosan mot Lofoten! Den nya E-10 är en fantastisk biltur genom storslagen natur, och efter drygt 2 timmar är vi redo för dagens skidtur. Det är många aktuella turmål i Lofoten, och vi låter vädret och snöförhållandena avgöra vad vi väljer. Efter turen kör vi rätt ut till Henningsvær som är en av de charmigaste platserna i Lofoten. Här bor vi på klättercaféet ‘’Den siste viking’’. Övernattingen är förhållandevis enkel standardmässigt, men läget mitt på bryggan och den goda maten och atmosfären gör att detta är vår absoluta favoritplats i Lofoten. Vi äter en god middag på klättercaféet, studerar kartan och planerar morgondagens tur!

Dag 4: Henningsvær - ombord på Hurtigruten
En ny dag med topptur i de vackra Lofot-fjällen. Kanske får vi utsikt över hela Vestfjorden från toppen vi väljer idag? Har vi tur så får vi lössnö ända ner till havsstranden. Vi tar en kopp kaffe på bryggan i Svolvær innan vi går om bord på Hurtigruten som tar oss norrut och äter middag och har after-ski på båten. Under kvällen och natten seglar Hurtigruten genom Raftsundet och norrut genom Vesterålen till Finnsnes.
Om det är så att några av turdeltagarna önskar en vilodag under resans gång så är Henningsvær ett fint ställe att tillbringa dagen – här finns det många möjligheter för både fiske och turer till fots.


Dag 5: Senja
Vi får en lugn morgon ombord på Hurtigruten och äter frukost i lugn och ro innan vi kommer till Finnsnes. Därefter kör vi rätt ut mot yttersidan av Senja. Skidfjällen här är inte lika populära som de i Lofoten och Lyngen, men vi vågar påstå att de är minst lika vackra! Vi får en fin topptur – förhoppningsvis med utsikt rätt ut mot storhavet. Vi bor på ett trevligt övernattningsställe på utsidan av Senja och äter en supergod avslutningsmiddag tillsammans!

Dag 6: Senja - Tromsø
Sista turdagen! På Senja finns ett stort antal fantastiska skidtoppar – och vi väljer den vi tror har bäst förhållanden. Efter skidturen åker vi norrut till Tromsö där vi kommer fram på kvällen. Vi rekommenderar alla våra deltagare att boka de flyg som går efter kl. 19:00 på kvällen.

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

-

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Typ:

Topptur, kurs

Grad: