Tillbaka till sökresultaten

Toppturer i Romsdalen

Romsdalen är ett av Norges vackraste fjällområden och det är lätt att ta sig hit från stora delar av landet. Fjällen är alpina och majestätiska. På denna toppturshelgen bär det av på tur med en guide som känner väl till området och tar oss med till de vackraste topparna och den bästa snön.

Turen till Romsdalen var helt "episk" med allt livet kan erbjuda! Precis som förra året rekommenderas denna turen varmt till alla - och med Halvor som guide kan det inte bli annat än toppen! Vi ser fram emot de nästa turerna— Eirik och Benedikte, deltagare i mars 2013

Romsdalen är ett fantastiskt topptursområde, med alpina toppar och många möjligeheter för bra skidåkning för alla skidåkare på alla nivåer. Vi har vårt basecamp i ett 300 år gammalt timmerhus vid Isfjorden - och har därmed kort väg til många av skidpärlorna. Från huset ser vi rätt upp till flera av topparna och nedkörningarna där vi ska åka under helgen.

Guide för turen är Halvor Hagen som bor i Romsdalen. Han är en ivrig skidåkare och klättare och har de senaste 15 åren även jobbat som fjällguide i området. Han har också skrivit boken ”Toppturer i Romsdalen”, som av många anses vara landets absolut bästa skidställen.

Turmålen väljs utifrån snöförhållanden, lavinrisk, väder och vad gruppen själv önskar. Några av turerna som är aktuella är:

 • Kirketaket (1439 möh): Detta är ett av landets allra finaste skidtoppar - med en nedkörning på drygt 1000 höjdmeter
   
 • Blånebba (1320 möh): Turen startar i Vengedalen, och när man kommer upp på toppryggen har du en otrolig utsikt över Romsdalen, Trollveggen och Romsdalsfjorden. Denna tur bjuder på många olika nedkörningsmöjligheter.
   
 • Smørbottnfjellet (1188 möh): Detta är en av Halvor Hagens favoritberg och här är det ofta mycket goda snöförhållanden. Nedkörningen i Smørbotn är gott avskärmad för vind och håller länge på lössnön.

Runt Isfjorden, där vi har vårt basecamp, har vi även ett tiotal andra toppar vi kan välja mellan - bland annat Galtåtind, Loftskartind, Hurrungen och Mjølvafjellet. Om vädret bjuder på goda förhållanden kan vi också välja ett par spännande traverser som bjuder på en magisk utsikt, lätt klättring och fina skidupplevelser! Väljer vi att köra lite längre finns det gott om turmöjligheter i Innfjorden där Skjervan, Hesten och Nonstind är tre av möjligheterna.

 

Resefakta

RESETIPS - TRANSPORT TILL OCH FRÅN TUREN 

Till Romsdalen går det fint att ta tåget från Oslo till Åndalsnes som ligger alldeles i närheten. Se tidtabeller och boka biljetter på NSB. För fler råd hur du tar dig runt i Norge, läs mer på Hvitserks restips sida.

Sevärdheter

 • Fjälltoppturer i ett av landets bästa skidområden
 • Lokalkänd guide som visar vägen till de finaste topparna och bästa snöförhållandena
 • Övernattning i ett mysigt gammalt timmerhus

Boende

Vi bor i Isfjorden, därifrån är det kort väg til de flesta av turerna som vi ska ta oss an. Vi bor i ett gammalt men nyrenoverat timmerhus och sover i dubbel- och flerbäddsrum. Det är inte dusch och toalett på varje rum, men nyrenoverade duschrum och eget torkrum för utrustning. Standarden är enkel men mycket trevlig. Vi äter en god frukost, gör matsäck att ta med på turen, och på kvällen äter vi en lång och trevlig middag.

Till och från turerna kör vi våra egna bilar, och det organiseras gemensam transport med privatbilar. Kommer du med flyg till Molde får du åka buss till Isfjorden/Åndalsnes, men från Oslo är det nästan lika bra att ta tåget direkt. Privatbilarna används också som transport till startpunkten för turerna, och gruppen delar på utgifterna för bensin.

detta ingår

 • Övernattning på dubbel- eller flerbäddsrum i tre nätter
 • Enkel middag vid ankomst. Frukost, matsäck och middag de övriga dagarna (dock ej midag avresedagen)
 • Lokalkänd guide med max sex gäster

Till och från tur kör vi våra egna bilar och organiserar gemensam transport med privatbilar. Privatbilarna används också som transport till startpunkten för turerna, och gruppen delar på utgifterna för bensin.

detta ingår ej

 • Transport t/r Isfjorden
 • Alkoholhaltiga dryckesvaror
 • Personlig turutrustning

Det är obligatoriskt med lavinutrustning som isyxa och stegjärn på dessa turer. Detta kan eventuellt hyras av Hvitserk. Meddela oss i så fall om du önskar att hyra detta av oss.

 

DAG 1: vi möts i ISFJORDEN

Vi möts på övernattningsstället i Isfjorden på kvällen. Vi möts senast klockan 20:00 och blir serverade en enkel middag/kvällsmat och möter guiden. Vi diskuterar turalternativ och förbereder oss inför morgondagens tur.

DAG 2-3: toPPTURER I ROMSDALSFJÄLLEN

Vi äter frukost och förbereder matsäck. Vi är på tur hela dagen, och Blånebba, Smørbotntinden och Kirketaket är tre av turerna vi försöker hinna med. Vi försöker hitta fram till de nedkörningar med best snöförhållanden – och vi är utomhus hela dagen. Under tiden får vi lära oss allt vi behöver veta om spår, skidteknik och lavinkunskap. Efter varje tur äter vi en god middag på basen, slappnar av och tar det lugnt och förbereder oss inför nästa tur.

DAG 4: TOPPTUR Och HEMREsa

Förhoppningsvis har vi fått erfara flera fina fjälltoppturer och börjar nu känna det i benen. Vi förbereder matsäcken och förbereder oss för en tur till – denna dagen väljer vi kanske ett lite kortare alternativ. Isfjordsskarven är ett turalternativ som bjuder på mycket effektv körning i förhållande till højdmetrarna. Samtidigt er vi naturligtvis flexibla, och skulle ni önska en längre tur för att hinna med en klassiker till i Romsdalen så kör vi naturligtvis på det! Vi är oavsett tillbaka senast 16-17-tiden.

 

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

-

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Typ:

Topptur, kurs

Grad: