Tillbaka till sökresultaten

Bergsvandring och volontärarbete i Nepal

Drömmer du om att uppleva Nepal och samtidigt göra en insats tillsammans med människorna som bor och lever i Himalaya? Tillsammans med vår lokala samarbetspartner erbjuder vi en unik upplevelse i Everest-regionen i Nepal. Vi bor hemma hos nepalesiska familjer, arbetar tillsammans med dem på olika projekt och övernattar i ett kloster och gör en vandring i bergen i fotspåren av de som först besteg Everest!

Jag har aldrig träffat en grupp människor som är så vänliga och omhändertagande. Du och de andra i TSW-teamet har verkligen inspirerat mig och visat mig hur lätt det är att göra skillnad i någons liv. — Tidigare deltagare i The Small Worlds frivilligarbete

I Nepal stöttar Hvitserk organisationen The Small World. Det är en organisation som ser utbildning som den viktigaste vägen ut ur fattigdom och arbetar nära lokalbefolkningen i Lower Solukhumbu i Everest-området i Nepal med att bygga skolor och övernattningsmöjligheter för skolelever som vill nå en högre utbildning. The Small World fokuserar också på kvinnors möjligheter till utbildning och arbetar med olika sysselsättningsprojekt för marginaliserade grupper i området. Efter jordbävningen i Nepal våren 2015 har The Small World ett mål att bygga upp till tio skolor i Lower Solukhumbu.

Sommaren 2012 arrangerade vi vår första resa med frivilligarbete i Nepal. Därefter har vi varje höst att arrangerat en 17 dagar lång resa i Nepal,  med en kombination av vandring i Himalaya och frivilligtarbete. 

I Kathmandu möts vi av vår lokala samarbetspartner och får en rundtur i huvudstaden. I Kathmandu avsätter vi även en eftermiddag till att lära oss nepalesisk kultur och religion, "do and dont`s" etc. Efter en övernattning i Kathmandu flyger gruppen vidare till Phaplu. Om sikten är god har du utsikt över de högsta bergen i Himalaya från flyget. Från Phaplu reser vi vidare och upplever Nepal och bergsområdet på ett helt annat sätt än andra turister och övernattar bland annat i ett lokalt kloster.

Vi har planerat in ett par dagar med frivilligarbete och det här är en fantastisk möjlighet till att lära sig mycket om nepalesisk kultur och levnadssätt. Deltagarna bor hemma hos en lokal värdfamilj och tar del av vardagslivet. Livet är enkelt och spartanskt men en garanterat unik upplevelse! Deltagarna jobbar sida vid sida med lokala eldsjälar och insatsen som deltagarna gör när de arbetar frivilligt värderas högt – ett av projekten är att bygga en ny skola. Efter dagarna med hjälparbete säger vi adjö av de som har blivit våra nya nepalesiska vänner och snör på oss vandringskängorna.

I slutet av vandringen som avslutar vistelsen i Nepal bor vi på ett kloster och i lokala tehus och går med guide och bärare från området. Vandringen går ända upp till Phaplu och därifrån flyger vi tillbaka till Kathmandu. Vi övernattar två nätter i Kathmandu och klarar av den sista sightseeingen och inköpen innan vi flyger tillbaka till Norden.

Hösten 2015 låg fokus under den här resan på att bygga upp skolorna som Hvitserk och The Small World stöttar i Lower Solokhumbu-området. 
 
Se den fina filmen som spelades in 2014 här.

Guide

Resan kommer att bestå av en grupp norrmän och svenskar som vill följa med. Hvitserks lokala samarbetspartner är med hela vägen från det att deltagarna landar på flygplatsen i Kathmandu till att gruppen flyger hem igen till Sverige.

Resefakta

svåriGHETSGRAD

Under de dagar som vi vandrar går vi upp till sju-åtta timmar per dag.

LOGI

I Kathmandu och Phaplu bor vi på hotell med enkel standard. Under vandringen bor vi i lokala tehus och i ett kloster. När vi jobbar frivilligt bor vi hos en nepalesisk värdfamilj.

I priset ingår

På den här resan ingår det mesta. I resans pris ingår 150 USD till The Small Worlds projekt.

Övrigt som ingår:

 • Alla övernattingar (förhållandevis enkel standard)
 • I stort sett alla måltider under vandringen (enklare måltider i Kathmandu på egen hand)
 • All lokal transport (där även flyg Kathmandu-Phauplu t/r ingå)
 • Flyg Stockholm/Oslo-Kathmandu tur/retur (fråga oss om anslutningar från andra städe)
 • Lokala guider och bärare påbergslvandringen
 • USD 150 som går direkt till projektet

 

I PRISet ingår inte

 • Utgifter av personlig art
 • Enklare mindre måltider
 • Dryck eller kokt/renat vatten på flaska
 • Dricks till guider och bärare
 • Visum
 • Enkelrum på hotell (fråga oss om pris på det här)
 • Avbeställnings-/reseförsäkring

DAG 1: AVREsa FRån STOCKHOLM/OSLO

Vi flyger från Stockholm/Oslo, oftast på eftermiddagen - fulla av förväntningar mot Kathmandu.

DAG 2: KATHMANDu

Ankomst Kathmandu. Väl framme i Kathmandu träffar vi denlokala samarbetspartnern och tar en kort busstur till hotellet. Vi får tid till lite sightseeing och bekantar oss med den magiska staden. Kathmandu är en explosion av färger, ljud, folk, djur, frestelser, kultur och upplevelser. Förbered dig på kulturchock och låt sinnena förföras av detta inferno.

Vi på börjar även förbereda oss på de för det som väntar när vi ska flyga till Lower Khumbu-valley (Everest-regionen.)

DAG 3: KATHMANDU - PHAPLU - SOLUKHUMBU

Vi flyger från Kathmandu till Phaplu (en halvtimmes flygtur) och far vidare till platsen där vi ska jobba och bo de kommande vekcan. Vi bor hos en lokal värdfamilj som är vana att ha turister som arbetar frivilligt som nattgäster.

DAG 4-7: FRIVILLIGTarbete

Den här veckan innebär en fantastisk möjlighet att lära känna nepalesisk kultur och levnadssätt. Deltagarna bor hemma hos en lokal värdfamilj och tar del av deras vardagsliv. Livet är enkelt och spartanskt, men det är garanterat en upplevelse som ger intryck! I ett par dagar hjälper vi till med att bygga upp och förbättra vattenförsörjningen/dricksvattensprojektet som organisationen The Small World har etablerat i anslutning till ett gästhus för flickor som vill gå i skolan i området. Vattenprojektet är viktigt både för eleverna och de boende i området. Deltagarna jobbar sida vid sida med lokala eldsjälar och insatsen från deltagarna som arbetar frivilligt värderas högt.

DAG 8: SOLUKHUMBU - JUNBESHI (2700 MOH)

I dag börjar vandringen och vi börjar gå redan efter frukost. Vi går över till den fantastiska och traditionella Sherpalandsbyn Junbeshi. Vandringen den här dagen tar runt 6 timmar. Vi äter lunch på ett lokalt tehus innan vi anländer byn där vi tillbringar natten. (Tehus)

DAG 9-11: vandring med spännande besök

Vi fortsätter vandringen, först till Thuptencholing Gumba (2920 moh), som är det största tibetanska flyktinglägret och klostret i Nepal. Vi äter lunch med munkarna och nunnorna i klostret och blir närmare bekanta med samfundet. Nästa dag fortsätter vi till Salung /Ringmu (2700 moh) som är en del av den klassiska Everest Base camp vandringen. Dagen efter vandrar vi vidare till Taksindu (2960 moh) där vi njuter av den fantastiska utsikten över Himalaya, där vi bland annat får se Mt Everest, Mt Meru och mer än 8000 och 7000 meters toppar. Under de här dagarna går vi 4-6 timmar per dag. Vi njuter av utsikten och har inte bråttom.

DAG 12: SHERPAKULTUREN

Den här dagen upplever vi sherpakulturen och tar en vilodag innan vi ska gå den sista biten av turen ned till Phaplu.

DAG 13: TILl PHAPLU

I dag går vi i 5-6 timmer den sista biten in till Phaplu. I kväll blir det fest med sherparna som har varit med oss under vandringen, de sjunger och dansar traditionella danser för oss och den som vill får gärna hänga på! Vi övernattar på ett enkelt hotell i närheten av flygplatsen.

DAG 14-15: KATHMANDU

Efter frukost åker vi till Phaplu och flyger tillbaka till Kathmandu. Här har vi resten av dagen på egen hand i staden. Kathmandu är en fantastisk stad att vandra runt i. Här kan du se dig mätt på intryck, dofter och mystik. För den shoppingsugne är Kathmandu ett riktigt shoppingmecka. Allt du behöver, inte visste att du behöver och inte behöver, finns här på nära avstånd från hotellet. Det är få städer där pengarna räcker längre och där utbudet samtidigt är så varierat och där prutningen är roligare! Vi köper kvalitetsprodukter som mattor från Tibet, konst, Pashmina, smycken och mycket, mycket mer. Vi suger in intrycken i den här spännande staden och på dag 15 far vi till flygplatsen och flyger hem till Norden.

DAG 16: ANKOMST sverige

Efter några natttimmar på flyg är vi tillbaka i Stockholm/Oslo på förmiddagen. Även om alla äventyr har ett slut finns minnena från Nepal kvar. Förr eller senare måste vi tillbaka.

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

Vad roligt att du vill resa med oss. Vi ska göra allt vi kan för att du ska få en fantastisk resa!

När du registrerar dig eller flera resenärer, är det viktig att varje resenär blir registrerad med sin egen, personliga e-postadress. Om flera resenärer läggs in på samma e-postadress blir det problem i våra system. Kontakta oss om du ska registrera någon som inte har en egen e-postadress.

Avresa: 25.10.2019
Retur: 09.11.2019
Sista anmälningsdag: 01.07.2019
Antal deltagare:6-16
Antal dagar:16

Lediga platser

Huvudresenär

Jag önskar att ge ett bidrag till «tio kroner per resedag» - projektet (biståndsprojekt som stöttas av Hvitserk och Stiftelsen Varde)
Jag önskar att stödja Hvitserks trädplanteringsprojekt i Masai Mara med 300 kronor för att kompensera för flygresans miljöpåverkan. Läs mer om projektet HÄR

Medresenär

Den personer eller den som du anmäler här, kommer att få ett e-post meddelande från oss där de uppmanas att återkomma med upplysningar som vi behöver. Först när de har återkopplat med denna information, kan vi bekräfta anmälan. Var uppmärksam på att varje gäst som reser med Hvitserk måste använda sin egen e-postadress vid registreringen.

Lägg til medresnär
Jag vill hålla mig uppdaterad per e-post om Hvitserks spännande expeditioner och äventyrsresor. För att läsa mer om hur vi skyddar din information, se vår personuppgiftsavtal
Jag har läst och accepterat resevillkoren.
Jag håller med om att informationen jag lämnar kommer att lagras och behandlas av Hvitserk & eventyrreiser AS och att de kan delas med Hvitskerks medlemsförbund där detta är nödvändigt. För att läsa mer om hur vi skyddar din information, se vår personuppgiftsavtal

Om du är intresserad av någon av våra resor, men inte är 100% säker på att du kommer att ha möjlighet att resa går det fint att att göra en intresseanmälan. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om resan och höra av oss när sista beställningsdag närmar sig. Vid intresseanmälan garanterar vi inte att du får en plats på resan. Om du vill säkra din plats på resan, tryck på "BESTÄLL RESA" istället för att göra en definitiv beställning.

Om du har bestämt dig för att du vill vara med på en tur kan du säkra din plats genom att göra en definitiv och bindande beställning.

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Nepal

Typ:

Vandring, kultur - natur

Grad: