Tillbaka till sökresultaten

Vandring på Lofoten

På denna vandringsresa på Lofoten kommer du att uppleva en av världens vackraste ögrupper. Vi kommer att se stora delar av Lofoten och övernattar i klassiska fiskestugor, precis som fiskarna alltid har gjort, i de charmiga fiskesamhällen som vi passerar.

Följ med oss på en fantastisk resa genom Lofoten – vi reser i små grupper från väst till öst, och under sju dagar kommer vi att visa dig det bästa dessa fantastiska öar har att erbjuda.

Vandringarna vi organiserar är varierade, och noga utvalda för att visa dig Lofotens bästa platser under en vecka. Programmet är relativt flexibelt, och vi kan justera rutten och destinationerna utifrån gruppens önskemål. Vi har också möjligheten att ta en eller flera kvällsvandringar under midnattssolens sken om gruppen så önskar, och om vädret tillåter det. Vänligen se dag för dag-programmet för mer information om upplägget.

Guiderna pratar engelska på denna tur då gruppen består av en blandning av nationaliteter. 

Resefakta


Resan börjar i Moskenes, i Lofotens södra del. Moskenes är lätt att nå med flyg till Bodø (med anslutningar från Oslo), och så färja till Moskenes. Resan avslutas i Svolvær, och det är lätt att ta sig från Svolvær till Oslo.

Detta ingår i resan: 6 nätter i dubbelrum, 6 frukostar, 5 luncher och 4 middagar. All lokal transfer/transport och engelsktalande och erfaren lokalguide (med maximalt 8 deltagare per grupp). Detaljerad information före vandringen.

Detta ingår ej: Utrikesflyg och färjebiljett (programmet börjar i Moskenes och slutar i Svolvær), hotell och aktiviteter före eller efter resan (vi hjälper dig gärna med bokningar eller den information du behöver). Vin, öl och alkoholhaltiga drycker till måltiderna. Hör gärna av dig om du vill bo i enkelrum, du kommer då att få ett prisförslag på pristillägget för övernattning i enkelrum.

 

PROGRAM

DAG 1: (FRIVILLIGT) ANKOMST –GRUPPEN MÖTS I BODØ

Du träffar gruppen i Bodö (som är lätt att nå med flyg), övernattar på  hotell och äter middag med gruppen.

(-/-D)

DAG 2: Å OCH FIN VANDRING MED UTSIKT

Vi äter frukosten från hotellet på färjan. Vi kör en liten bit till Å, Lofotens västligaste belägna fiskesamhälle. Omgivningarna är spektakulära, och här finns två museer – fiskesamhällets museum och ett torrfiskmuseum (besök dit ingår ej). Lofoten är känd för torrfisk, och överallt på öarna kan du se torkställningar där fisken hänger. Efter att vi tagit oss en titt kör vi till Reine för att bestiga den kända toppen Tindstinden som är 490meter hög. Denna vandring är enkel, och tar runt 4-5 timmar – och har en av Norges vackraste utsikt. Efter vandringen äter vi en god middag tillsammans, för att därefter sova i våra mysiga ''rorbuer'' (fiskestugor).

(B/L/D) (Om du väljer att träffa gruppen i Moskenes så ingår ej frukost och lunch).

DAG 3: BÅTTUR, STRAND OCH SPEKTAKULÄRT FJORDLANDSKAP

Vi tar den lokala båten/lilla färjan till fantastiska Kjerkfjord och går över till Bunesstranda (på yttersidan av Moskenes). Det tar cirka 3 timmar. Kjerkford har spektakulära fjälltoppar som är höga och vassa, och efter vandringen återvänder vi till Reine i båt. Vi tillbringar natten i en traditionell rorbu och äter en god middag tillsammans. Om gruppen skulle vilja gå i mer än 3 timmar till stranden så finns det även möjlighet att bestiga Helvetestinden. Toppen är 602 meter hög och det tar totalt 3-4 timmar att både bestiga toppen och tillbaka igen, från Bunesstranda.

(B/L/D)

DAG 4: MOT LOFOTENS VACKRASTE STRAND

Vi utforskar Lofoten ytterligare. Vi korsar ön Flakstad och fortsätter via Moskenes och vidare mot Fredvang (45 minuter med bil). Dagens destination är den vackra stranden Kvalvika, och fjälltoppen Ryten (543 meter hög, 5 timmar). Vi lovar att du kommer att älska den här stranden (även om vattnet är kallt) och utsikten från fjället. Den idylliska stranden är omringad av gröna slätter och branta fjäll, och utsikten är bara helt otrolig. Vi fortsätter till Ballstad och övernattar i en rorbu vid havet. Ballstad är ännu ett vackert och autentiskt fiskesamhälle.

(B/L/D)

DAG 5: VANDRING I BERGEN PÅ LOFOTENS VÄSTKUST

Vi kör till Utakleiv eller Haukland, två av Lofotens finaste stränder, och vandrar till toppen av Himmeltinden (930 meter) – den högsta fjälltoppen i den här delen av Lofoten. Det tar cirka 5 timmar, och är vädret bra har vi fantastisk utsikt över havet och Lofoten. Vi övernattar i Ballstad, precis som natten innan.

(B/L/D)

DAG 6: KUSTRUNDA MELLAN EGGUM OCH UNSTAD

Vi reser från Ballstad i öst och kör till Unstad (45 minuter). Om vädret är bra så stannar vi till och tillbringar lite tid på stranden, dricker kaffe och njuter av omgivningarna innan vi börjar kustrundan mellan Unstad och Eggum (2 timmar enkel väg, drygt 9 kilometer). Det här är en av de mest kända rundorna i Lofoten. Unstad är en känd surfstrand, och i Eggum kan du se en av de mest kända skulpturerna i Artskape Nordland – där konstprojekt är utspridda lite här och var i den vackra nordnorska naturen. Härifrån går vi till Henningsvær och tillbringar eftermiddagen där för att utforska det mysiga samhället. Vi övernattar på rorbuer lite utanför Svolvær.

(B/L/D)

DAG 7: LOFOTENS VACKRASTE FISKESAMHÄLLE

Många tycker att Henningsvær är Lofotens vackraste fiskesamhälle, och vi tillbringar dagen i den vackra hamnen och vandrar till Festvågtinden (541 meter, 4-5 timmar). Här har vi panoramautsikt över Henningsvær, Vestfjorden och Steigen-området på den andra sidan fjorden. Vi övernattar återigen i en klassisk rorbu lite utanfør Svolvær.   Det är den sista natten på resan, och vi äter en god avskedsmiddag tillsammans.

(B/L/D)

DAG 8: SLUTET AV RESAN

Efter frukost är resans program över, och det kommer att vara möjligt att åka privat till Evenes så att de med tidiga flygavgångar hinner med sina flyg. Du kan också välja att stanna kvar i Henningsvær eller ta bussen till Svolvær. Det är lätt att ta sig från Svolvær till Oslo med flyg. Du kan också ta färjan från Svolvær och tillbaka till Bodø.

(B/-/-)

B = Frukost ingår
L = Lunch ingår (du gör din egen matsäck vid frukost)
D = Middag ingår

 

knes, och runt 14:00 avgår färjan från Moskenes till Bodø (båtresan tar runt 4 timmar). Från Bodø finns det gott om flygavgångar med båda SAS och Norwegian till Oslo, Hurtigrutens kustexpress har dagliga avgångar (både norrutgående och sydgående) och även dagliga tågavgångar till Trondheim.

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

Vad roligt att du vill resa med oss!

Det är dessvärre inga lediga platser kvar på den här turen. Men vi kan gärna sätta upp dig på väntelista. Skicka ett mail till info@hvitserk.se eller ring +46 (0)8 509 07 975.

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Typ:

Vandring

Grad: