Tillbaka till sökresultaten

Vandring till Folgefonna, Trolltunga, Kjerag och Preikestolen

Norges mest spektakulära vyer på en vecka. Denna resa kombinerar några av Norges mest kända vandringsdestinationer – Trolltunga, Preikestolen och Kjerag. I tillägg till det vandrar vi över en av Norges största glaciärer, och från Lysefjorden går vi upp för den längsta trätrappan i hela världen.

På den här resan ska du ha kameran redo! Trolltunga är Norges häftigaste utsiktspunkt, bilder från denna fantastiska bergsformation har delats världen över. Vi får också uppleva Folgefonna, en av Norges största glaciärer, vandrar till Preikestolen som ligger högt över Lysefjorden – en av Norges kanske mest flitigt fotograferade och kända destinationer. Från båten upplever vi vilda och vackra Lysefjorden och besöker väglösa Flørli.  Här går vi uppför den 4444 steg långa trätrappan – det vill säga världens längsta trätrappa. Innan vi återvänder till Oslo går vi till Kjerag där de modigaste kanske vågar sig på att ställa sig på Kjeragbolten.

Övernattning gör vi i mycket trevliga stugor under turens gång – vi börjar med att övernatta i en populär stuga högt beläget uppe i bergen. Därefter tillbringar vi nätterna på ett fint hotell i Jondal (Hardanger), en trevlig gård i Lysefjord och vid prisbelönta och på unika Preikestolen fjällstuga i närheten av Preikestolen.

Dagsetapperna är relativt långa på den här resan och vi går varje dag fem dagar i rad. Resan startar och avslutas i Oslo. Hvitserks grupper är små med max 8 gäster per guide. 

Resefakta

VAD INGÅR? 

 • 5 nätter i dubbelrum
 • 5 frukostar
 • 5 luncher
 • 5 middagar
 • Alla lokal transport under turen
 • Norsk och engelsktalande erfaren guide ( med maximalt 8 gäster i gruppen ). Turen kommer ha internationella deltagare, därmed kommer guiden att delvis tala engelska. 

VAD INGÅR INTE?

 • Internationella flyg till Norge , vår resa börjar och slutar i Oslo.
 • Hotell och arrangemang före eller efter resan ( vi hjälper dig gärna med bokningar eller information om vad du kan hitta på i anslutning till turen).
 • Vin , öl och alkoholhaltiga drycker till måltiderna.
 • Boende i enkelrum. Låt oss veta om du vill bo i enkelrum - då kommer vi att ge dig ett pris för enkelrumstillägg
 • Personliga reseförsäkringar

 

PROGRAM

Dag 1: Från Oslo mot äventyret.
Vi möts vid Operahuset i Oslo kl.10.00 och lämnar Oslo bakom oss tidigt på förmiddagen och beger oss mot en fyratimmars lång körtur mot äventyret. Vi bor i en mysig fjällstuga runt 1000 meter över havet. Vi äter en god tre rättersmiddag och går igenom programmet för de kommande dagarna med guiden.
Detta ingår: Övernattning och middag

Dag 2: Trolltunga
Folk kommer från världen över för att uppleva Trolltunga, och idag är det vår tur. Denna spektakulära bergsformation ligger 1,100 meter över havet och 700 meter över insjön Ringedalsvatnet. Det här är en lång vandring på 8-10 timmar, men det är verkligen värt det! Vi sover över på ett trevligt hotell i Rosendal vid Hardangerfjorden.
Detta ingår: Övernattning, frukost, lunchlåda och middag.

Dag 3: Upp till isen – glaciärvandring på Folgefonna
Från Rosendal fortsätter vi mot  Folgefonna och förbereder oss för en heldag (5-7 timmar) på glaciären. Folgefonna är Norges tredje största glaciär. Vi vandrar på glaciärplatån i rep och har en lokalguide med oss. Har vi tur med vädret har vi en fantastisk utsikt över det omringande fjordlandskapet. Vi går lugnt och sansat och tar oss tid att njuta av den fantastiska utsikten och den spektakulära isen som omringar oss.
Detta ingår: Övernattning, frukost, lunchlåda och middag.

Dag 4: Preikestolen
Efter en god frukost kör vi (runt 4 timmar) genom det vackra kustlandskapet till Preikestolen Mountain Lodge som har vunnit många priser för sin unika arkitektur. Efter att vi checkat in vandrar vi till Preikestolen på eftermiddagen och på kvällen. Om vädret är bra så äter vi middag på platån och njuter av kvälssolen efter att turisterna lämnat platsen. Denna tur tar runt 4 timmar tur och retur.
Detta ingår: Övernattning och middag

Dag 5: Världens längsta trappa i trä
Vi vaknar tidigt och tar båten längs den vilda och vackra Lysefjorden till Flørli. Flørli är en väglös bygd vid fjorden som är omringad av höga berg och bergsväggar. Från Flørli vandrar vi uppför den längsta trätrappan i världen – 4444 steg rätt upp från fjorden och upp på berget. Ner igen tar vi en fin väg (total vandringstid är ungefär 5 timmar), och på eftermiddagen åker vi vidare mot Lysebotn – innerst i Lysefjorden. Vi checkar in på en underbar gård där vi även övernattar.
Detta ingår: Övernattning, frukost, lunchlåda och middag


Dag 6: Lysebotn och Kjerag
Ännu en välkänd vandringsdestination står på programmet idag. Kjerag ligger hela 1000 meter över Lysefjord, och vandringen tar runt 6 timmar dit och tillbaka. Ha kameran redo om någon av deltagarna vågar ställa sig på Kjeragbolten.
Åter till Oslo efter vandringen är klar (6 timmar). Ankomst i Oslo på kvällen.
Detta ingår: Övernattning, frukost och lunch.

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

Vad roligt att du vill resa med oss!

Det är dessvärre inga lediga platser kvar på den här turen. Men vi kan gärna sätta upp dig på väntelista. Skicka ett mail till info@hvitserk.se eller ring +46 (0)8 509 07 975.

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Norge

Typ:

Vandring

Grad: