Tillbaka till sökresultaten

Peru: Inkaleden och Machu Picchu med Salkantay

På den här spännande turen följer vi Inkarikets gamla stigar. Vi utforskar Cusco och omgivande områden runt denna vackra stad innan vi börjar på en 7-dagars vandring från foten av Salkantay (6271 m), genom små byar, över höga pass och genom gröna dalar. Därefter börjar vi vandringen på den välkända Inkaleden som slutar i Machu Picchu. (Flyg ToR ingår)

”Jag måste tacka Hvitserk för en underbar upplevelse! Detta var mitt livs dröm, främst för att uppleva Machu Picchu, men när jag fick den fina vandringen gjorde, måste jag säga, erfarenheten var ännu större" — Bente, deltagare på höstturen 2014

Efter ett kort stopp i Lima flyger vi direkt till Inkarikets huvudstad Cusco på 3330 m. Här har vi god tid för att anpassa oss till höjden innan vi utforskar denna spännande och pulserande stad med lämningar av Inkatempel och magnifika byggnader från den spanska kolonialtiden. Runt Cusco finns mängder av välbevarade och imponerande ruiner från Inkatiden. Vi går till "Den Heliga Dalen”, och kommer nära det indianska folklivet och har möjlighet att köpa vackert hantverk och varma stickade plagg.

Vi lämnar Cusco och kör över slätten med utsikt över snöklädda toppar i Cordillera Vilcabamba och fortsätter genom vackra Limatambodalen utgångspunkten för vår vandring, nära det mäktiga berget Salkantay (6271 m). Vi upplever Anderna utanför allfarsvägarna. Nära Salkantay går vi över ett högt bergspass och genom grönskande dalar innan vi kommer på "Inka Trail" på den femte dagen. Detta är den mest kända delen av Inkaleden i Anderna och den leder till vad de flesta människor anser vara den främsta symbolen för Inkakulturen, Machu Picchu. På denna delen av leden, finns det fler turister och vi förstår sannerligen varför så många vill uppleva denna resa under sin livstid.

Guide

Vi reser i en liten grupp med handplockad norsk guide.

Resefakta

Inkaleden som går till Machu Picchu är strikt reglerad. Varje dag får endast 500 personer vandra Inkaleden, och detta inkluderar lokala guider, bärare och hjälpare. I praktiken är det alltså ca 200 turister per dag. Detta innebär inte på något sätt att vi går i led, utan snarare att vi är spridda över hela leden vilket förhindrar slitage och skador. Rätten att gå Inkaleden säljer snabbt slut, och under högsäsong (jun-sep) bör licenser köpas upp till 9 månader innan avresa. Alla licenser måste köpas av en av våra kontakter på kontoret i Cusco. Vi kan inte garantera eller hålla på licenser för att gå leden, för alla licenser måste köpas med namn. Namnändringar accepteras inte. Därför är det viktigt att du är ute i god tid när beställer din resa på Inca Trail.

För att beställa, skicka registreringsformuläret och en kopia av ditt pass. Det är viktigt att all information vi får från dig matchar informationen i ditt pass. Fullständigt namn, passnummer, födelsedatum, det datum pass som utfärdats och när det löper ut.

Peruanska myndigheter kommer inte att släppa in dig på Inkaleden om du har köpt en licens och det visar sig att du har angett fel namn eller har ett stavfel i passuppgifterna. Om du får ett nytt pass, kom ihåg att ta med ditt gamla pass som du hade när du ansökte om att vandra Inkaleden. Om du förlorar, eller får ditt pass stulet, efter att du har köpt en licens, kan vi inte längre garantera att du blir insläppt på Inkaleden. Dessa villkor gäller för alla som anordnar resor till Peru och Inkaleden.

HISTORIK

Resan ger en god inblick i Perus historia, med betoning på Inkariket och Machu Picchu. Staden byggdes under Inkarikets storhetstid på 1400-talet och innehåller många monument, tempel och religiösa helgedomar. Det hittades aldrig av spanjorerna, men ”upptäcktes” 1911 av Hiram Bingham. Det är fortfarande oklart varför staden en gång utrymdes. Machu Picchu är än i dag den mest besökta attraktionen i Peru och har status som Inkarikets hemliga stad och är för många en av de mest fascinerande platser de kan tänka sig att resa till.

SVÅRIGHETSGRAD

Resan lämpar sig för personer i god form och med god hälsa. Den dagliga sträckan är ca 6-8 timmar per dag i relativt kuperad terräng med några långa upp-och nedgångar. Takten är maklig. Det finns utrymme för att stanna och njuta av landskapet, titta på utsikten eller fotografera. Du bär endast väskan för dagen, resten av bagaget transporteras. Ju bättre kondition, desto mer glädje kommer du att ha av vandringen.

UTRUSTNING

Hvitserk förser alla med gemensam utrustning. Packa en så liten och lätt väska som möjligt, ofta har folk med sig alldeles för mycket. På planet kan du max checka in 23 kg och ha 10 kg i ditt handbagage. I samband med flygningen, rekommenderar vi att du packar all kamerautrustning i din dagsryggsäck som är ditt handbagage. Dessutom kan du om du vill ha dina kängor antingen på fötterna eller i ryggsäcken. Om ditt bagage försvinner på vägen, finns det kängor att låna. Inför vandringen kommer du att få en separat säck att packa 8-10 kg i, som transporteras med hästar eller fordon. Kamera, vatten, solkräm och extra kläder har du i din dagryggsäck. Det du inte behöver i bergen, kan lämnas på hotellet i Cusco. När du registrerar dig för resan så får du en detaljerad utrustningslista med rekommendation om vad man ska packa för resan.

HÖJDPUNKTER

• Inka Trail

• Machu Picchu

• Cuzco

• Anderna

• Museer i Lima

LOGI

Vi övernattar på hotell i turistklass (rummet kan vara lite kallt). Under vandringen bor vi i tvåmanstält. Vi har vår egen kock som förbereder mat på ett korrekt och hygieniskt sätt. Måltiderna som vi äter i lägren är medhavda och äts i ett speciellt tält eller utomhus. Under vandringen ingår alla måltider, annars gäller att frukost ingår.

KLIMAT

Vid påsk är det gott om sol och klar himmel, men det kan komma regnbyar. Det är stora temperaturskillnader mellan natt och dag. När solen skiner på dagen är det ofta 20 till 25 grader celsius, medan temperaturen kan sjunka 10 grader när det mulnar på. På natten kan det bli minusgrader och mycket kyligt.

PENGAR

Den lokala valutan heter Sol och vi växlar till oss dessa i Peru. 1 Sol motsvarar ca 2 norska kronor. US-dollarn är den mest gångbara valutan. Med VISA kan du enkelt ta ut av pengar, både Sol och USD och bankomaterna är lätta att hitta. Ha dina pengar i en pengari ett bälte innanför byxorna. Kreditkort (Visa, Mastercard, Diners och American Express) kan användas i de flesta "något bättre" restauranger och butiker.

VIKTIG INFORMATION FÖR ANMÄLAN

För att beställa ska du skicka in anmälningsformuläret och kopia av ditt pass. Det är viktigt att all information vi får från dig matchar informationen i ditt pass. Fullständigt namn, passnummer, födelsedatum, det datum som passet utfärdats och när det löper ut.

Peruanska myndigheter kommer inte att släppa in dig på Inkaleden om du har köpt en licens och det visar sig att du har angett fel namn eller ar ett stavfel i passuppgifterna. Om du får ett nytt pass, kom ihåg att ta med ditt gamla pass som du sökte rättigheterna för. Om du förlorar, eller få ditt pass stulet, efter att du har köpt en licens, kan vi inte längre garantera att du släpps in på Inkaleden.

I PRISET INGÅR

• Norska erfarna reseledare + en lokal bergsguide, kock, bärare och packdjur

• Flyg Oslo/Stockholm - Lima t / r i ekonomiklass inkl Flygplatsskatter / avgifter.

• Alla inrikestransporter enligt programmet, inklusive flyg Lima - Cusco resa / retur

• Boende är del i dubbelrum på turisthotell och i kupoltält med liggunderlag under vandringen

• Licens för Inkaleden

• Helpension under vandringen, annars frukost

• Campingutrustning med matplats, tält, bord och stolar

 

I PRISET INGÅR INTE

• Måltider som inte nämns ovan

• Dricks till lokala hjälpare / guider (Ca 150 USD)

• Kostnader av personlig karaktär

• Drycker inklusive vatten

• Avbokning - och reseförsäkringar

• Anslutningsflyg från andra städer i Norge eller Sverige: fråga oss om kostnadsförslag. Det är också möjligt att flyga direkt till Amsterdam från flera stora städer i Norge eller Sverige, och möta resten av gruppen där

Nätterna spenderar vi på hotell. Där är det är möjligt att få enkelrum. Detta kostar NOK 2400 i tillägg. Vänligen meddela oss om du vill beställa detta.

ANNAN INFORMATION

Om du vill resa till Titicacasjön eller Amazonas djungeln efter resan, ordnar vi det gärna det för dig. Låt oss veta i god tid så att vi kan ändra datumet för flygningen tillbaka om du vill åka till Galapagos efteråt eller om du har andra önskemål? Vi erbjuder flera turer i Peru och kan skräddarsy DRÖMRESAN för dig och din familj, grupp, vänner, etc. Vänligen kontakta oss för mer information.

DAG 1: STockholm/OSLO - LIMA

 Vi reser från Stockholm tidigt på morgonen och anländer till Lima på natten. Vi övernattar på ett trevligt hotell precis vid flygplatsen.

DAG 2: LIMA - CUZCO

Efter frukosten flyger vi till Cuzco, 3326 m. Eftermiddagen ägnas åt fritid. Övernattning på hotell i Cuzco.

DAG 3: CUZCO

Vid middagstid tittar vi närmare på Cuzco, besöker katedralerna och soltemplet, samt utforskar de närliggande Inkaruinerna av Sacsayhuaman och Quenko. Fritid på eftermiddagen.

DAG 4: SACRED VALLEY

Den här dagen blir det en heldagsutflykt till Inca Sacred Valley. Här besöker vi den pittoreska marknaden och ruinerna av Pisac. Efter lunch fortsätter vi genom dalen till Ollantaytambo, en liten stad omgiven av ett Inkafort. Denna dal var mycket viktig jordbruksareal under Inkariket, vilket märks genom de många ruiner på vägen mellan Cuzco och Machu Picchu. Boende i Cuzco.

DAG 5: CUZCO

Denna dag finns inget fast program. Vi använder tiden till ytterligare acklimatisering, och att bekanta oss mer med Cusco. Det är också möjligt att göra de sista inköpen innan vandringen.

DAG 6: Salkantay TRAIL, Cuzco-TOCOBAMBA

Vi kör över Tika-Tika passera med utsikt över Mt. Salkantay, Humantay och korsar Antapampa platån. Detta är ett viktigt område för jordbruk och boskapsuppfödning. Vi kommer till Limatambo passet  med en fantastisk utsikt över både berg och gröna jordbruksdalen nedanför. Vi lämnar Limatambo och kör upp sidan dalen till byn Tomacaya, där vägen slutar. Återigen har vi en fantastisk utsikt till Limatambo dalen och ner till Apurimac-dalen mot Curawasi. Härifrån går vi i två till tre timmar till Tocobamba på 3690 meter över havet där vi slå läger vid en liten flod. (4 km / 2-3 timmar)

DAG 7: SALKANTAY TRAIL, CUZCO-TOCOBAMBA

Efter frukost börjar vi stigningen till Muyuhorko, ett pass på 3950 m. Här arrangerades ceremonier före perioden av Inkariket och vi har panoramautsikt över Mt. Salkantay, Humantay, Yanantay och Palcay och vidare över Ausangate, Ninaparayoc och Qoylluritiy.Därefter går ner till Tinkocleven på 3500 meter över havet och övernattar på Collpa (4000 m). (11 km / 6 timmar)

DAG 8: SALKANTAY TRAIL, COLLPA-SISAYPAMPA

Vi lämnar Collpa och går upp i dalen där två floder möts på 3800 m. Vi fortsätter uppåt upp till passet vid Tocto på 4500 m. Under vägen ser vi Mt. Salkantay, Yanahorco och Palcay och på motsatt sida ser vi Pampaccahua Valley och Sisaypampa 4200 meter över havet, där vi slår läger. Det är brant nedåt i början, och sedan en två timmars promenad ner till dalbotten och vårt läger med en vacker över den östra väggen av berget. (12 km / 8 timmar).

DAG 9: SALKANTAY TRAIL, SISAYPAMPA-PAUCARCANCHA

Vandringsleden fortsätter till slutet av dalen och vänder sedan norrut och in i en bredare dalgång som kallas Pampacahua. Längs en kanal från Inkariket som flyter genom dalen driver indierna små gårdar. I slutet av Pampa blir det brantare och vi passerar återigen trädgränsen. Vi fortsätter vidare och campar vid Paucarcancharuinerna, 3600 meter över havet, där dalarna Pampacahua och Keska möts. (10 km / 5-6 timmar)

DAG 10: SALKANTAY TRAIL MÖTER INKALEDEN

Vi får en lugn start på dagen på låg höjd. Vi besöker byn Huayllabamba och här vi gå uppför till Huayrurofloden på 3400 m. Nu går vi på Inkaleden. Här lämnar vi packningen till en grupp bärare. Vi går över Llullucha-klyftan och går igenom en skog med Uncaträd, en sällsynt lokal art som nu bara finns på ett fåtal isolerade platser. På Inkaleden kommer vi att få se fler turister, men det är inte längre bosättningar längs vägen. När vi kommer ut ur skogen kommer vi till Llulluchapampa och slår läger på 3750 meter med utsikt över Mt. Huayanay. (8 km / 5-6 timmar)

DAG 11: INKALEDEN, LLULLCHAMPAMPA - PHUYUPATAMARCA

Inkaleden går upp till Warmiwañusqapasset på 4200 meter. Här får vi en härlig utsikt över det vi har lagt bakom oss och vägen framför oss. Vi går på en återuppbyggd Inkaväg ner till Pacaymayo loden, och upp igen till ruinerna av Runkuraqay och det andra passet på 4050 m. Härifrån går vi ner till Sayacmarca på 3850 moh på den ursprungliga Inkaleden. Detta är ett vackert område med Aobambadalen, och vi får möjlighet att ta en paus och en avkopplande vandring medan vi njuter av det imponerande landskapet. Vi fortsätter längs åsen genom detta landskap och ser Mt. Salkantay från väster och Mt. Pumasillo, som en silhuett på den norra himlen. Vi fortsätter på vägen och kommer till Phuyupatamarca (en stad i utkanten av molnen), där slår läger på 3700 meter. (14 km / 11 till 12 timmar)

DAG 12: INKALEDEN PHUYUPATAMARCA - MACHU PICCHU

Vi lämnar lägret och går ned en bra bit genom grönskande skog med utsikt över regnskogen nedan. Leden tar oss till Intipataruinerna och slutar vid Wiñay Wayna där vi äter lunch. Härifrån fortsätter vi längs den ursprungliga Inkaleden och går "Solporten" med spektakulär utsikt över Machu Picchu nedan. Vi går nedför Inkaleden i ungefär 45 minuter innan vi tar bussen ner till den lilla staden Aguas Calientes för boende på det enda lokala hotellet. (10 km / 6-7 timmar)

DAG 13: MACHU PICCHU - CUZCO 

Denna dag ägnas åt att utforska de speciella Inkaruinerna som ligger på 2400 m. Först en timmes guidad tur och sedan finns gott om tid att strosa runt på egen hand. Kanske kan du ta en promenad upp Wayna Picchu, berget med utsikt över till Machu Picchu - det beror på om det finns tillgängliga biljetter. Tidigt på eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till Cusco.

DAG 14: CUZCO - LIMA

Morgonen ägnas åt att göra de sista inköpen eller så tar du en kaffe i Cuzco. Transfer från flygplatsen och flyg tillbaka till Lima.

DAG 15: Avresa LIMA

Vi går på guidad tur i den gamla staden och om vi hinner tar vi även en tur till Museo Larcamar med skatter från antikens Peru, innan vi åker till flygplatsen för att återvända hemåt.

DAG 16: SVERIGE/NORGE

Snip snap snut så var Peru-äventyret slut.

Det går fint att lägga till några extra dagar till programmet för att uppleva Titicacasjön och / eller i Amazonas djungel. Du måste bara meddela oss detta i god tid, så ordnar vi transport och logi och ändrar datum för din flygbiljett.

 

 

Dagböcker

Beställ resa / Intresseanmälan

Vad roligt att du vill resa med oss!

Det är dessvärre inga lediga platser kvar på den här turen. Men vi kan gärna sätta upp dig på väntelista. Skicka ett mail till info@hvitserk.se eller ring +46 (0)8 509 07 975.

Beställ resan

Fyll i uppgifter och tryck på "Beställ resa" nedan för att bekräfta att du vill vara med på resan.

Feil. Kunne ikke finne denne orderen. Ta kontakt eller oppdater siden.

Nøkkelinfo

Land:

Peru

Typ:

Kultur - natur, vandring

Grad: