SAFARI

Allt du behöver veta om safari i Kenya och Tanzania. Skräddarsydda resor och safari i kombination med Kilimanjaro. Vi hjälper dig att förverkliga din drömresa!

Safari är en drömresa för dig som vill uppleva mångfalden i Masai Maras vackra och djurrika nationalpark. Det här är en av de bästa platserna i världen att uppleva safari på. Ni bor på högklassiga lodger med hög standard som har vunnit priser för sitt arbete inom hållbar turism. I Masai Mara upplever ni det afrikanska djurlivets höjdpunkter – det här är en spännande, vacker och alldeles speciell upplevelse! Vi går på ''jakt'' med kamera och kikare. De engelsktalande massajerna som är våra värdar delar med sig av sin tradition och lär dig att tyda spår och tecken i naturen.

Hur är en typisk dag på safari? Vilket område väljer du? När är det bäst att resa på safari? 

Detta är frågor som kommer upp i planeringen av safariresan. Reser du på safari, får du garanterat en fin upplevelse. Soluppgången på savannen, det första gången du får syn på lejonen, masajernas berättelser och att sitta vid elden under stjärnorna. Det är många som kan erbjuda sådana upplevelser, men Hvitserk jobbar hårt för att gästerna som beställer safari genom oss ska få uppleva något som är unikt och vi skräddarsyr varje tur efter gästernas egna önskemål. 
Här är tipsen för att uppleva Afrikas bästa safari
 

SAFARI - MER ÄN BARA JEEPKÖRNING

Att vara på safari är en stor upplevelse i sig. Om du önskar kan du krydda den med upplevelser som luftballongtur över savannen, gåsafari eller bushdinner.Det allra, allra mesta ingår på safari med Hvitserk i Masai Mara i Kenya. Men innan ni åker är det ändå vissa saker ni måste tänka på – och bestämma er för om ni har lust att göra några särskilda aktiviteter under dagarna på savannen. En typisk dag på safari börjar tidigt på morgonen, och innan solen dyker upp över savannen dricker du ditt morgonkaffe med den lokala.
Här är förslag på safari aktiviteter

SAFARI MED BARN

Safari med barn kan vara en fantastisk upplevelse för både liten och stor. Trygve som arbetar på Hvitsek har skrivit om sin familjeresa till Masai Mara och Kenyakusten med sina barn som är fem och sex år gamla.
Här får du tips på vad som är bra för barnfamiljer att tänka på när man planerar safariresa

 

SKRÄDDARSYDD SAFARIRESA, SAFARI OCH KILIMANJARO ELLER SAFARI SOM GRUPPRESA

Hvitserk har lång erfarenhet av att skräddarsy safariresor, ofta i kombination med Kilimanjaro, Kenyakusten eller Zanzibar. Berätta för oss hur din drömresa ser ut så hjälper vi dig att förverkliga den.

Här kan du skicka in en intresseanmälan för skräddarsydda resor. 

Året runt arrangerar vi turer till Kilimanjaro som avslutas med safari i Masai Mara. Vi har dessutom ett 7-dagars safari med fast avresedatum till ett väldigt bra pris. 

 

Läs intervjun med Derreck Nabaala - safariguide i Masai Mara och Naboisho i Kenya

Derreck Nabaala är safariguide i Kenya, han har haft med många nöjda Hvitserkgäster på tur genom åren som guide. Även om Derreck dagligen möter lejon, giraffer, hyenor och elefanter är det människor som fascinerer honom mest i jobbet. Här finner du hans berättelse om livet på savannen och jobbet som safriguide.


Se nedan för en översikt på möjligheter att ta sig till Kenyas savann:

Safari i Masai Mara

En drömresa för dig som vill uppleva mångfalden i Masai Maras vackra och djurrika nationalpark. Det här är en av de bästa platserna i världen att uppleva safari på. Ni bor på magnifika lodger med hög standard som har vunnit priser för sitt arbete inom hållbar turism. I Masai Mara upplever ni det afrikanska djurlivets höjdpunkter – det här är en spännande, vacker och alldeles speciell upplevelse! Vi går på ''jakt'' med kamera och kikare. De engelsktalande massajerna som är våra värdar delar med sig av sin tradition och lär dig att tyda spår och tecken i naturen.

Nästa avresa: 16.04.2019

Safari i Kenya och strandsemester

Hvitserk skräddarsyr drömresor i Afrika, och det här är en av våra favoriter. Här bor ni på övernattningsplatser som har vunnit flera priser för sitt arbete inom hållbar turism. I Masai Mara upplever ni det afrikanska djurlivet på sitt bästa! Efter safarin bär det av till Zanzibar där ni får uppleva vita stränder, spännande kultur och exotiska Stonetown. Resan avslutas med ''barfotalyx'' på äventyrliga Chumbe Island. Resan skräddarsys och justeras helt enligt era egna semesterönskemål!

Nästa avresa: -